Szerző: 112Press, gonyu.hu 2016. április 08.

Videó: ennek a túlméretes fémkúpnak ütközött neki egy Opel Vasegerszegnél

A rendőri felvezetéssel érkező túlméretes szállítmány szélének ütközött egy Opel Vasegerszegnél, a 86-os főúton. A sofőrnek szerencséje volt, ha 20-30 centiméterrel beljebb megy, akkor a 6 tonnás szerkezet leborotválta volna a kocsi tetejét a vezető felett.

A balesetről hajnalban már beszámoltunk. Közben kiderült, hogy a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. üzem-bővítéséhez kapcsolódóan indul egy túlméretes szállítmány majd 2016. április 10-ről 11-ére virradó éjszaka, feltehetően a most látott fémkúppal együtt. A teljes utat kb. négy éjszaka alatt teszi meg a konvoj.

A Győr-Gönyű kikötőből indulva, várhatóan 6db szerelvény közlekedik együtt konvojban az 1-es számú főúton, a Bajcsy-Zsilinszky utcán át Nagyszentjános irányába. A legnagyobb szállítási magasság és szélesség 7 m lesz.

A szerelvények méretei miatt az útvonalat keresztező elektromos és távközlési vezetékeket áramtalanítani és bontani kell. Szolgáltatáskiesésre a bontás, a szállítás és a helyreállítás időtartama alatt kell számítani, előzetes munkálatokat a szállítást megelőző napokon nem kell végezni.

Az E.on által a gönyűi háztartásokba is eljuttatott tájékoztatás szerint Gönyű település teljes területén áramszünet lesz április 10-én 21 órától, április 11-én 3 óráig.

A távközlési kábelek bontása miatt a vezetékes telefon, internet, és kábeltv-szolgáltatásokban is kimaradásra kell számítani, erről az adott szolgáltató a megszokott módon tájékoztatja majd az előfizetőket.

Az áramszünet idején a Gönyűi Polgárőr Egyesület kiemelten figyeli a település biztonságát.

A konvoj útvonala: Gönyű, Nagyszentjános, Bana, Bábolna, Nagyigmánd, Mór, Székesfehérvár, Iszkaszentgyörgy, Csór, Nádasdladány, Ősi, Berhida,  Pétfürdő.

Ezeken a településeken áramszünetre lehet számítani.

A Bécs-Budapest és az Inota-Nádasdladány vasútvonal egy-egy átkelője is a konvoj útjába esik. Az áthaladás előtt és után négy órán át vágányzár lesz érvényben. Az átkelőkben szükséges a felsővezetékek lebontása.

 

Túlméretes szállítmánnyal ütközött egy Opel Vasegerszegnél, a 86-osonHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.