2018. május 29.

Videó: Próbariasztás a Nyitott szertárkapuk rendezvényén

Riasztás! Riasztás! - szólt a hangszórókból, majd a tűzoltók csövön lecsúsztak a szertárba. Nem csak a gyerekek nézték érdeklődve a bemutatókat. Videón mutatunk néhány életképet a szombathelyi tűzoltóságról.

 

Több mint ezeregyszáz érdeklődőt fogadtak a megye katasztrófavédelmi kirendeltségei és tűzoltó-parancsnokságai, valamint önkormányzati és önkéntes tűzoltóságai a nemzetközi gyermeknap alkalmából tartott szertárlátogatáson.

Nyitott szertárkapuk - Fotó: Tánczos Mihály

A katasztrófavédelem az idén is megnyitotta a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár ötödik alkalommal. Május utolsó vasárnapján, a korábbi sikeres kezdeményezést folytatva szervezte meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot, melynek keretében három hivatásos, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, valamint 34 önkéntes tűzoltó egyesület várta az érdeklődő gyermekeket szüleikkel, kísérőikkel.

DSC_9714

Természetesen ezen a napon minden gyermek vágya, hogy felnőttként tűzoltó lesz. A tűzoltók nemzetközi gyermeknap alkalmából ezt váltották valóra, és kedveskedtek a kicsiknek azzal, hogy 2018. május 27-én, vasárnap délelőtt 10 órától délután 16 óráig nyílt napot tartottak Vas megyében negyvenhárom helyszínen a tűzoltólaktanyákban és tűzoltó szertárakban.

DSC_9730

A kicsik és családjuk a gyermeknapon bepillanthattak a tűzoltók életébe, megtekinthették a felszereléseket és tűzoltó gépjárműveket. Zsivajtól voltak hangosak a tűzoltóságok, mindenütt futkározó és kacagó tűzoltósisakos lurkókkal lehetett találkozni.

A rendezvény legfiatalabb látogatója dr. Bognár Balázs ezredes, azaz az édesapja kezében

Ezen a napon több próbariasztást is tartottak, így az érdeklődők azt is láthatták, hogy hogyan csúsztak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöztek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére.

 

Nyitott szertárkapuk gyermeknapon - SzombathelyNyitott szertárkapuk gyermeknapon - Vas megye
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.