Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. május 16.

Videó: A peresznyei jégtorlasz eltávolítása a jégeső után - nem volt gyászos a hangulat a faluban

Mi sem voltunk felkészülve arra a látványra, ami a jégeső után egy órával fogadott minket a Vas megyei településen. Videóösszefoglaló a helyszínről.

Szombaton már részletesen beszámoltunk a Vas megyei Peresznyére zúduló jégesőről. Élő bejelentkezésünkben megmutattuk a helyszíni munkálatokat. Az elmúlt 18 órában 366 ezer ember tekintette ezt meg a Facebookon, így ebből arra következtetünk, hogy másokat is meglepett a látvány.

Kaptunk kritikát is, amiért "144p"-ben, azaz nagyon alacsony minőségben látható az élő közvetítés. Ez ugyan nem igaz, de mostani videónkban már jobb minőségben láthatók a munkálatok. Igaz, ezek a felvételek már az élő bejelentkezés után készültek.

Szintén érkezett megrovó hozzászólás azzal kapcsolatban is, hogy megemlítettük, hogy vidám jégeltakarítókat láttunk és időnként szinte fesztiválhangulat volt az utcán. Videónkban ennek alátámasztására is mutatunk néhány hangos képkockát.

Peresznyén jelentős a horvát nemzetiségű lakosok aránya és talán ez mutatkozott meg a jégeső utáni hozzáállásban is. A helyiek és a közeli településekről érkező segítők a jég eltakarítására koncentráltak és ezt nem szomorkodva, kesergve tették.

-Mennyivel lenne jobb, ha sírnánk? Ez már megtörtént, most azt kell nézni, hogyan tovább. Ezt lehetne búvalbélelten is, de minek? - tette fel a kérdést egy lapátjára támaszkodó férfi, miután kiderült,hogy kézi szerszámokkal felesleges dolgozniuk, munkagépek kellenek.

(A Covid19 előtti időkben több horvát bálban is jártunk, amelyek közös jellemzője volt a hajnalig tartó kirobbanó hangulat, a vendégek sokkal jobban el tudták engedni magukat, mint más hazai bálokban. Ez a mentalitás úgy tűnik a váratlan természeti csapások esetén is segíti a könnyebb kilábalást, átvészelést.)

Munkagépekkel takarítják a jeget Peresznyén - félméteres jégtorlasz az úton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.