Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. július 28.

Videó: Kisháznak nézték a gyerekek a kutat - életveszélyesen megsérült a 7,5 métert zuhanó kislány

Szerkesztett videónk a kőszegi balesetről. Az édesapa azonnal leereszkedett a kútba, amikor megtudta, hogy mi történt. A tűzoltók által súlyos sérülésekkel felszínre hozott gyermeket az állapotának stabilizálása után mentőautó szállította az egy kilométerre várakozó helikopterhez.

Frissítés  2024.07.28.: A Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság által vasárnap közzétett kép megerősíti a szombati információinkat a kúttal  kapcsolatban.

A gyerekek kisháznak hitték a kutat, egy kislány 7,5 métert zuhant Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Korábban írtuk: Kútba esett kislányhoz és a segítségére siető édesapjához riasztottak mentőket  és tűzoltókat a Kőszegi Mohás útra 2024. július 27.-én, délután. Mentőhelikopter is érkezett, az azonban az eset helyszínétől kb. egy kilométerre tudott csak  leszállni, a terep adottságai  miatt.

Az eddigi adatok alapján a ház tulajdonosának ismerősei vakációztak Kőszegen és az ő gyerekeik játszottak az udvaron. A gyerekek édességet kaptak, amit a kertben akartak elfogyasztani. Úgy tudjuk, hogy kisháznak nézték a felépítménnyel rendelkező kutat,  kinyitották az ajtaját és be akartak  bújni.

A kútból ennyi  látszik az utcáról - a gyerekek azt hitték, hogy faház

A deszka azonban beszakadt egy 4,5 éves kislány alatt, aki 7,5 métert zuhant. A közelében lévő kisfiú a  felnőttekhez szaladt, szólni a balesetről. A kútba esett kislány édesapja azonnal leereszkedett a gyermekéhez, aki egyes elmondások alapján elmerült a vízben.

A sűrű növényzet és a domborzati viszonyok miatt helikopterrel nem lehetett leszállni a baleset helyszínének közelében

Az apának sikerült kiemelnie a  gyermekét a hideg vízből és tartotta, amíg az időközben helyszínre érkező tűzoltók mindkettőjüket kimentették a kútból.

Az apa az elsődleges adatok alapján könnyű sérülésekkel került kórházba. A kislány azonban súlyosan megsérült, törések mellett belső sérülést szenvedett és kihűlt. Az állapotának stabilizálása után mentőautóval szállították a Szabóhegyi út egyik telkére leszállt helikopterhez, ami a győri Petz  Aladár kórházba repült a gyermekkel.

A helikopter csak kb. egy kilométerre tudott  leszállni a baleset helyszínétől

A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben a Mohás úton és a Szabóhegyi út érintett szakaszán.

Kútba esett kislányhoz érkezett mentőhelikopter Kőszegre

Az eset több szempontból  is tanulságos. Ami a felnőttek számára egyértelműen veszélyforrás, az egy gyermeknek kalandos búvóhelynek is tűnhet. A kutak fedésénél  pedig törekedni kell arra,  hogy  hasonló balesetek ne következzenek be.

A gyerekek kisháznak hitték a kutat, egy kislány 7,5 métert zuhant Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.