Barion Pixel
Szerző: TM 2018. december 01.

Részletek a halálos sárvári repülőgépbalesetről, videóösszefoglalóval, légifelvétellel

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Sárvár mellett történt halálos kimenetelű repülőgépbalesetről és térképen is megmutatjuk, hol ütközött oszlopnak az SK 61 Bulldog és hol zuhant le.

A baleset helyszíne

Beton villanyoszloppal ütközött, majd mezőgazdasági területre zuhant egy magyar lajstromjelű Scottish Aviation SK 61 Bulldog típusú repülőgép 2018. november 30.-án 12 óra 18 perckor Sárvár és Rábapaty között. A légi járművet egy 65 éves sárvári férfi vezette, aki a helyszínen elhunyt.

Információnk szerint a repülőgép Sárvár felől haladtRábapaty irányába, amikor eddig tisztázatlan okból a jobb szárnya nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. Beszéltünk szemtanúval, aki elmondta, hogy a repülőgépet jól ismerte, mert rendszeresen szokott a közelükben repülni. Negyed egy után néhány perccel többen is arra figyeltek fel, hogy a repülőgép szikraesőben meredeken emelkedik felfelé, átfordult és zuhanni kezdett, majd eltűnt egy fás terület mögött. Ugyanekkor megszűnt az áramellátás a szemtanú munkahelyén. Kiderült, hogy a baleset következtében Rábasömjén egész területén, valamint Rábapaty és Sárvár egyes részein szünetelt az áramellátás.

A repülőgép a jobb szárnyával tört el a betonoszlopot

A nyomok alapján a repülőgép egy tó közelében, orral előre zuhant le. A pilóta olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életének megmentésére nem volt esély. A repülőgép utast nem szállított.

image320

A közösségi oldalakon felbukkant szóbeszéddel szemben információnk szerint nem merült fel annak a gyanúja, hogy a közeli hajtóvadászattal összefüggésben lenne a baleset és egy eltévedt, vagy szándékos lövés okozta volna légi jármű balesetét. Többen is elmondták, hogy a pilóta rendszeresen repült alacsonyan az érintett terület felett.

Szárnydarabok a mezőn, háttérben az eltört oszlop és a sárvári vár tornya

A baleset körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja. A repülőgép roncsát autómentő szállította el a helyszínről, rendőri biztosítás mellett. Videónkban térképen is megmutatjuk a gép utolsó pár száz méterét, az ütközéstől a lezuhanásig.

image726

A helyszínen láttuk Sárvár polgármesterét is.

image174

A baleset helyszíne:

A műholdkép forrása: Google Maps

 

r3

image112

image394

Fotó: Lars E. Lundin / avrsys.nu

Élő helyszíni bejelentkezéseink:

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.