Szerző: 112Press 2020. június 06.

Ilyen egy gondozott eperföld Vasboldogasszonynál - videó

Komoly indulatokat váltott ki egy balul elsült eper "szedd magad " akcióról készült tudósítáunk. Több olvasónk is megírta, hogy Magyarországon nem lehet normálisan gondozott eperföldet találni, ehhez minimum Ausztriába, vagy Németországba kell elmenni. Videónk talán cáfolja ezt az állítást.

Fontos! Ez nem reklámcikk, kérjük olvasóinkat, hogy bejelentkezés nélkül ne induljanak el epret szedni a bemutatott területre, mivel a föld tulajdonosa a földi eper aktuális érettségi állapota alapján enged be szüretelőket.

 
Egy hete számoltunk be egy rosszul végződött szedd magad akcióról, ahol azz eperföld tulajdonosa elnézést is kért a kellemetlenségekért.
 
IMG_20200602_135027
 
A cikk megjelenésekor nem gondoltuk, hogy milyen sok embert mozgat meg a beszámoló és nagyon sokan írtak kellemetlen tapasztalataikról az ország különböző pontjairól.
 
IMG_20200602_125756
 
Többen is kijelentették, hogy Magyarországon jelenleg nincs normálisan gondozott, bő termést adó eperföld, amit szedd magad akcióban lehet látogatni. A hozzászólók szerint aki ilyet akar, annak minimum Ausztriáig, vagy Németországig kell elmennie és képeket is küldtek a valóban látványos eperföldekről.
 
IMG_20200602_133757
 
Egyik olvasónk azonban privát üzenetben jelezte, hogy vannak egyáltalán nem hirdetett eperföldek, ahol maguk az elégedett szedők generálnak akkora forgalmat, hogy nincs szükség külön hirdetésre.
 
IMG_20200602_132520
 
Az egyik ilyen eperföld a Zala megyei Vasboldogasszonyban található, rendezett környezetben példásan karbantartott ültetvénnyel.
 
DJI_0832
 
Ezt mutatjuk meg mot olvasóinknak a levegőből is, élő példaként arra, hogy hazánkban is vannak gondozott ültetvények, ígaz, sajnos ezekből van kevesebb. Ottjártunkkor is folyamatos munka zajlott, a frissen telepített epret kapálták munkások.
 
DJI_0820
 
A termő tövek pedig gazmentesen, szalmával felszórt sorközökkel várták az eperszedőket, akik 600 forintos kilónkénti áron vihették el a leszedett zamatos magyar epret.
 
IMG_20200602_133009

Olvasóinkat kérjük, hogy Facebook oldalunkon a vonatkozó bejegyzésnél ajánljanak olyan eperföldeket, ahová saját tapasztalatuk alapján érdemes ellátogatni és ahonnan valóban eperrel lehet hazatérni.

 

 

Ilyen egy gondozott eperföld Vasboldogasszonyon - videóHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.