Szerző: 112Press 2020. május 01.

Meglepő üzenetet kaptak iskolájuktól az elmaradt ballagás diákjai

A videóüzenetben nem a Ballag már a vén diák szólt, hanem az osztályfőnökök és az igazgató is jelmezbe bújva örökítette meg az utókornak a 2020-as vírusjárványt, fantasy köntösben.

Május elsején 11 órakor kezdődött volna a ballagás a szombathelyi Bolyai Gimnáziumban. Azt már néhány hete lehetett sejteni, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel ez elmarad.
 
 
Talán emlékeznek még néhányan arra az évzáróra, ahol Ocho Macho-val hullámzott az iskolaudvar a vakáció kezdetekor. Az iskola igazgatója és a végzős osztályok tanárai ezúttal is készültek egy kis meglepetéssel, amit pont a ballagás időpontjára időzítettek. A diákok telefonja ekkor csipogott, hogy üzenetet kaptak.
 
RoxBoly19
 
Azt nem tudjuk, hogy hány tanulónak kerekedett el a szeme, amikor a videó elején feltűnt Albus Dumbel Tibor, a RoxBoly igazgatója, akit a mi dimenziónkban Papp Tiborként ismernek. Szépen sorban feltűntek a filmben a diákok osztályfőnökei is, mind a Harry Potter filmek jelmezeire hajazó öltözetben. De varázskalapot kapott Bolyai János szobra is.
 
RoxBoly14
 
Egy apró kitérő: tavaly a bolyais diákok fekete, iskolai logós pelerinben ballagtak és többen is megjegyezték, hogy mennyire harrypotteres az öltözetük. Hát most beleálltak és Harry Potterre hajazó történetben bíztatják a diákokat.A rövidfilmben több olyan utalás van, amit leginkább a tanulók érthetnek.
 
RoxBoly16
 
A háttérben végig a filmből ismert dallamok szólnak, a stáblistából pedig az is kiderül, hogy a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar népszerű sorozatának, a Hollywood Movie Music Classics-nak egyik előadásán rögzített egyvelegről van szó.
 
RoxBoly12
 
Papp Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy szerettek volna mosolyt csalni a diákjaik arcára, ezért rugaszkodtak el a ballagások megható formuláitól. Még bíznak abban, hogy a diákok a megszokott módon is részt vehetnek a ballagásukon.
 
RoxBoly13
 
Ez egyébként a videó végén is elhangzik, ahol az osztályfőnökök mellett egy-egy diák is rövid üzenetben bíztatja társait.
 
2020b
 

Meglepő üzenetet kaptak iskolájuktól az elmaradt ballagás diákjaiHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.