Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. április 19.

Veterán Csepel katonai teherautó szállította a locsolókat Vasegerszegen - videó

Egy 57 éves, kitűnő állapotban lévő Csepel ex-katonai teherautón érkeztek locsolók több vasegerszegi házhoz, hogy az ott élő lányok, asszonyok ne hervadozzanak. Videón mutatjuk a teherautót és a locsolást.

Véletlenül futottunk bele Vasegerszegen a Csepel gyártmányú katonai teherautóba és a locsolókat látva nem volt nehéz kitalálni, mit keres az utcán a veterán.

Veterán Csepellel érkeztek a locsolók Vasegerszegen

 
A tulajdonos örömmel beleegyezett abba, hogy megörökítsük az 1965-ös gyártású teherautót, de a locsolók és a meglocsoltak sem tiltakoztak, így videónkban a vasegerszegi hagyományokba is bepillantást nyerhetnek olvasóink.
 

 

A korábbi években egy veterán Rába tűzoltóautó járta a Vas megyei település utcáit húsvétkor. Az a jármű szintén Molnár Sándor tulajdona, ahogyan a Csepel teherautó is. Videónk végén néhány villanásra megjelenik a Rába tűzoltóautó is.
 
Veterán Csepellel érkeztek a locsolók Vasegerszegen
 
A vidám csapat fő versszavalója egy 9 éves legény volt, majd az idősebb férfiak következtek, a lányok asszonyok pedig édességgel, üdítővel,  sörrel, pálinkával kínálták a locsolókat.
 
A fiatal lányok sem hervadoztak
 
A hozzászólásoknál örömmel fogadunk más településeken készült videókat, fotókat, amelyekből látszik, máshol hogyan óvták meg a hölgyeket a hervadástól.
Veterán Csepellel érkeztek a locsolók Vasegerszegen

Veterán Csepel katonai teherautón érkeztek a húsvéti locsolók Vasegerszegen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.