Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. augusztus 10.

Vépi rendészetis diákok szakmai gyakorlata a rendőrségen

A középiskolások a rendőrségen eltöltött szakmai napon részt vettek bűnügyi bemutatókon, légpuskalövészeten és bepillanthattak a hívásfogadó központ működésébe is.

IMG_8245_0

Az FM DASzK Vépi Középiskolája, Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma 10-11. évfolyamos, rendész szakirányú képzésben tanuló diákjainak kötelező szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük a nyári időszakban. Ennek keretében az elméleti ismereteik szélesítése mellett fizikai állóképességük növelése, valamint alakiságuk fejlesztése is a kitűzött célok között szerepel.

IMG_8247

A foglalkozások részét képezte egy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon 2018. augusztus 9-én töltött szakmai nap is. A rendőrök különböző rendészeti és bűnügyi témájú gyakorlati bemutatókkal színesítették a fiatalok programját, ezáltal is közelebb hozva számukra a rendőrszakmai tevékenységet. A vállalkozó szelleműeknek többek között még arra is lehetőségük volt, hogy a légpuskalövészetet és a kerékpáros ügyességi pályát a gyakorlatban is kipróbálják.

IMG_8253

A szakmai nap során a diákok bepillantást nyerhettek a Közigazgatási Hatósági Szolgálat, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ, valamint a Készenléti Rendőrség tevékenységébe is.

IMG_8234

A rendőrség munkatársai az interaktív foglalkozásokkal igyekeztek a fiatalok segítségére lenni jövőjük tudatos építésében és ezzel egyidejűleg a rendőri hivatás iránti elmélyítésében.

IMG_8213

IMG_8242


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.