Barion Pixel
Szerző: Győr MS MRFK 2018. november 01.

Vasúti kocsinak hajtott - befejeződött a rendőrségi vizsgálat

A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba Ágfalván egy középkorú férfi még 2018. januárjában. A személygépkocsi összeütközött az arra haladó személyvonat oldalával. A nyomozás lezárultával a Soproni Rendőrkapitányság átadta az iratokat az ügyészségnek.

Egy 34 éves, Ausztriában élő férfi 2018. január 25-én az esti órákban személygépkocsival közlekedett Ágfalva belterületén a Somfalvi utcában Ausztria felé. A Somfalvi utca és a 15-ös számú vasútvonal fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyta és az átjáróba hajtott.

Fotó: Győr-MS MRFK

Járműve elejével nekiütközött a Sopron irányából Wiener Neustadt irányába közlekedő személyvonat hátsó vagonjának. Az ütközés következtében az autó a vasúti átjáró előtti beton védőkorlátnak és a vasúti átjárót jelző táblának vágódott. A vasúti szerelvény vezetője nem észlelte az ütközést, így megállás nélkül tovább haladt Ausztria területére. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Győr-MS MRFK

A rendőrök a sofőrt vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Soproni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.