Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Fotó, videó: 112Press 2016. december 20.

Új technikai eszközöket, felszereléseket kaptak a vasi önkéntes tűzoltók

Ötvenegymillió forint értékben gyarapodtak védőfelszerelésekkel és tűzoltó technikai eszközökkel az önkéntes tűzoltó egyesületek Vas megyében.

Idén négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, közülük hetvenegy egyesület nyert támogatást Vas megyében.

Technikai eszközök, felszerelések átadása Szombathelyen

A pályázaton működési költségekre, tűzoltógépjármű és - technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR- rádiókra, szertárépítésre és - felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre, oktatásra, képzésre lehetett támogatást elnyerni.

Technikai eszközök, felszerelések átadása Szombathelyen

Az eszközöket Sárváron és Körmenden december 19-én, Szombathelyen december 20-án vehették át az egyesületek.  2016-ban százmillió forinttal több, immáron kereken hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek között. A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő hetvenegy egyesület karácsony előtt vihette haza azon eszközöket, amelyek a megyében élők biztonságát szolgálják.

Technikai eszközök, felszerelések átadása Szombathelyen

A december 20-án Szombathelyen tartott ünnepségen az eszközöket Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes megyei igazgató adta át a nyertes egyesületek képviselőinek. Az átadáson részt vett Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője, aki méltatta a tűzoltók által végzett önzetlen munkát, és gratulált az új tűzoltó eszközök átvételéhez.

Új technikai eszközöket, felszereléseket kaptak a vasi önkéntes tűzoltókHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.