2018. április 11.

Nyugdíjasok vagyonbiztonsági ismereteit bővítették rendőrök Szombathelyen

Az „Aktív időskor Szombathelyen” elnevezésű programsorozat keretében fogadta a rendőrség munkatársait Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és egyúttal invitálta a szombathelyi nyugdíjasokat, hogy minél többen vegyenek részt az április 10-én tartott eseményen.

IMG_6466_0

A rendőrök a Polgármesteri Hivatal Aulájában felállított információs ponton, valamint lakossági fórumra is várták az érdeklődőket a délután folyamán. Az eseményre ellátogatóknak lehetőségük nyílt a vagyonbiztonságot elősegítő műszaki-technikai eszközök megismerésére. Továbbá számos javaslattal, tanáccsal is gazdagodhattak annak érdekében, hogy betartásukkal az áldozattá válás minél nagyobb arányban elkerülhető legyen.

IMG_6470

Többek között szó esett az ingatlanok mechanikai biztonságának fontosságáról, valamint a trükkös tolvajok elleni védekezés lehetséges módjairól.

  • Lehetőség szerint szakember bevonásával alakítsa ki lakása védelmi rendszerét!
  • Célszerű ellenálló biztonsági zárat, riasztót, kamerát szereltetni értékeinek védelme érdekében!
  • A mozgásérzékelővel ellátott lámpák felszerelésével sötétedés után is biztosítható az ingatlanok átláthatósága.
  • Otthonából történő távozáskor a nyílászárók bezártságáról győződjön meg!
  • Ne engedjen be a lakásába senkit, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően még akkor sem, ha a személy hivatalos szerv képviselőjének adja ki magát!
  • Ne feledjék, a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek! Ezek az igazolványok a legtöbb esetben csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. Amennyiben mégsem teszik meg, kérni kell, hogy igazolják magukat! Ha a felszólításnak nem tesznek eleget, nem szabad beengedni őket a lakásba, de még az udvarra sem!
  • Ha megkárosították, forduljon bizalommal a rendőrséghez és hívja a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.