Szerző: Szombathelyi Törvényszék/112Press 2016. október 06.

Volt polgárőr vezető ellen emeltek vádat sikkasztás miatt

Üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolják a Vas Megyei Polgárőr Szövetség volt elnökét.

(Megjegyzés: A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közleményében nem nevesítették, melyik szervezet vezetőjéről van szó, azonban mivel az üggyel korábban részletesen is foglalkoztunk és a vonatkozó anyagokból is  egyértelműen kiderülne, ezért itt is megneveztük a szervezetet.)

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2015. januárjától 2015. októberéig terjedő időben több mint 10 millió forintot sikkasztott el rendszeres haszonszerzésre törekedve az egyik Vas megyei civil szervezettől.

Polgárőr járművek.

Képünk illusztráció.

A vád szerint a vádlott a megyei civil szervezet vezető tisztségviselőjeként a fenti időszakban több alkalommal vett fel pénzt a szervezet bankszámlájáról oly módon, hogy biankó készpénzfelvételi és átutalási megbízásokat írt alá, melyeket a helyettesével is – aki nem tudott arról, hogy az összegeket a vádlott saját céljaira kívánta fordítani – aláíratott.

A vádlott a szövetség alapszabályának megfelelően aláírt megbízások felhasználásával, négy alkalommal, összesen 6 millió forintot vett fel a szövetség bankszámlájáról és ezt az összeget a saját céljaira fordította.

Ezen túlmenően a vádlott a szövetség által vásárolt üzemanyag kártyákról több mint 4 millió forintot használt fel a szövetség céljaitól eltérően, részben saját célú üzemanyagvásárlásra, részben úgy, hogy a kártyákon lévő feltöltési értéket készpénzzé váltotta, és azt eltulajdonította.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.