Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 18.

Vádemelés embercsempészés miatt

Kilenc afgán állampolgárt akart Ausztriába szállítani a tatabányai férfi.

Lezárta a nyomozást a Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, amelyet egy tatabányai lakossal szemben folytatott 2015. januárjában. A megalapozott gyanú szerint K. Zoltán 55 éves tatabányai lakos 2015. január 3-án a budapesti Keleti Pályaudvarnál vette fel a bérelt kisbusz utasterébe a kilenc afgán állampolgárt, akik között öt fiatalkorú volt.

Az életvitelszerűen Zalaegerszegen élő gyanúsított anyagi ellenszolgáltatás fejében segítette volna Ausztriába juttatni az illegális migránsokat, azonban a rendőrök egy, a 8-as számú főúton tartott ellenőrzésen feltartóztatták. A Szentgotthárdi Rendőrőrs járőre még aznap 20 óra körüli időben a rábafüzesi határátkelőhely előtt mintegy száz méterre igazoltatta a férfit. A vezetői engedéllyel nem rendelkező és a vezetéstől eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetővel szemben folytatott intézkedésen a rendőrök megállapították, hogy a járműben utazó külföldiek már menekültügyi eljárás alatt állnak. A Grazig tervezett útnak így vége szakadt, a menekülteket visszairányították a számukra kijelölt befogadó állomásra.

A nyomozók K. Zoltánnal szemben az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat a Körmendi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldték.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.