Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 25.

Vádat emeltek a begyógyszerezett nő halálának ügyében

Egy 27 éves és egy 42 éves férfivel szemben indított nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt2015. április 7-én.

A megalapozott gyanú szerint S. Balázs és társa, F. Zsolt együtt italozott egy helyi nővel Szombathelyen, aki a beszélgetés közben elmondta, hogy készpénzhez jutott. A két szombathelyi férfi azért, hogy könnyebben hozzájussanak az asszony pénzéhez, szeszes italt vásároltak a nőnek, amelybe gyógyszert kevertek. Az asszony öntudatlan állapotát kihasználva, táskájából készpénzt és mobiltelefont vettek ki, majd magára hagyták és távoztak a helyszínről. Az áldozatra egy ismerőse talált rá és ő kérte a mentőszolgálat munkatársainak segítségét, azonban az életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

A szakértői vizsgálat igazolta, hogy a nyomozók által lefoglalt alkoholban és a sértett szervezetében egyaránt kimutatható a nyugtatószer hatóanyaga. A szakértői vélemény szerint a gyógyszer és az alkohol kombinációját tartalmazó italból történt nagyobb mennyiségű fogyasztás vezetett az asszony halálához.

A nyomozás során kiderült, hogy F. Zsolt egyik ismerőse mobiltelefonját is eltulajdonította, miközben az asszony aludt.

Előzetesbe került az elhunyt hajléktalan nőt begyógyszerező két férfiA Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a gyanúsítottakkal szemben rablás bűntett és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték, továbbá F. Zsoltot lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is elszámoltatták.

Az ügyben keletkezett iratokat pedig a Vas Megyei Főügyészség részére vádemelési javaslattal megküldték.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.