Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. március 25.

Ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság

Ma tartotta ülését a Vas Megyei Védelmi Bizottság, amelyen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Seper András tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes képviselte.

Az ülés napirendjén szerepelt a bizottság 2015. évi feladat- és pénzügyi tervének elfogadása. Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke a 2015. évi fő feladatokról szólva ismertette, hogy 2015. június 4-én a fegyveres összeütközések időszakában végrehajtandó polgári védelmi feladatokat bemutató, látványos gyakorlatra kerül sor a Magyar Honvédség, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt és a közműszolgáltatók részvételével, a volt 11-es huszárlaktanya területén. A gyakorlatra meghívják valamennyi megyei védelmi bizottsági elnököt, titkárt és titkár-helyettest is.

Az ülésen az árvizek és a helyi vízkárok elleni védekezésre történő felkészülés helyzetéről és feladatairól Gaál Róbert, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, valamint a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese számolt be. Seper András tűzoltó ezredes a megye polgári védelmi szervezeteinek 2015. évi felkészülési rendjét is ismertette. Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő méltatta Vas megye úttörő szerepét az önkéntes polgári védelmi szervezetek megalakításában.

Dr. Baán Mihály alezredes, a bizottság titkára az év további honvédelmi igazgatási rendezvényeit, így a védelmi igazgatásban közreműködők, a polgármesterek május 5-6-ai központi felkészítését ismertette. Dr. Tokovicz József dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója a felkészítések, gyakorlatok, gyakorlások fontosságát hangsúlyozta.

Török János bv. alezredes, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítéséről tartott tájékoztatót.

Az ülésen áttekintették a Terrorelhárítási Központ és a védelmi bizottság együttműködésének kérdéseit és lehetőségeit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.