Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. március 07.

Kiégett Fiaton oktatták a tűzvizsgálatot - továbbképzés

Közös elméleti és gyakorlati felkészítésen vett részt március 7-én a Vas, Veszprém és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálat lefolytatására jogosult állománya, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínelői a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

DSC_0288

A képzés célja az volt, hogy a regionális képzés keretében az állomány tűzvizsgálati és bűnügyi helyszínelői eljárást, a káresemények során végrehajtott helyszíni szemle eljárási protokollját megismerje, összehangolja, a gyors, hatékony és szakszerű feladat végrehajtása érdekében.

DSC_0290

Az elméleti felkészítést Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg.   

DSC_0297

A megnyitót követően elméleti előadásokra került sor, elsőként a 2017. évben lefolytatott tűzvizsgálati eljárások tapasztalatiról számolt be Fentor László tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzvizsgálója. Bándli Tibor rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály helyettes vezetője az élő helyszín sajátosságait mutatta be a képzés résztvevőinek.

DSC_0300

Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, a tanú meghallgatás és kihallgatás módszerét ismertette. Az etyeki Korda stúdióban bekövetkezett tűzesettel kapcsolatban lefolytatott tűzvizsgálatai eljárás tapasztalatiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője számolt be.

DSC_0299

A gyakorlati foglalkozásokra Pajor László tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője vezetésével, a nap délutáni részében került sor. Elsőként az új helyszínelő gépjárművel ismerkedhettek meg a képzésen résztvevők, majd gyakorlati feladat feldolgozására került sor, ahol egy kiégett személygépkocsi példáján keresztül ismerhették meg a jelenlévők az élő helyszínt a helyszínelők szemszögéből, majd a tűzvizsgálati szemle statikus és dinamikus szakaszát.

DSC_0298

A felkészítés zárásaként Seper András tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes értékelte a képzést. Az ezredes kiemelte, hogy a továbbképzés hasznosnak bizonyult, mind a tűzoltók, mind pedig a rendőrök számos hasznos elméleti tapasztalattal gazdagodtak.

DSC_0301

Fotó: Egyed László tűzoltó alezredes/ Vas MKI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.