Barion Pixel
2017. július 14.

Videó: Vízből mentési gyakorlat a XVI. Tűzoltótáborban Csepregen

Az idei nyáron sem maradtak tűzoltótábor nélkül a csepregi gyerekek, július második hetében újra bevehették a tűzoltóságot.

Az ötnapos, napközis programon az idén harminckilencen vettek részt aktívan, közülük sok az újonc. A hét során a gyerekek megismerkedtek a csepregi tűzoltóság történetével, működésével, a tűzoltók műszaki eszközeivel, amiket szakértő felügyelettel ki is próbálhattak. Egy kézi pedálvágó segítségével egy rossz, csővázas széket darabolhattak fel a gyerekek apró darabokra.

Kalapos pókember...

A heti program során a táborozók kirándultak Nagycenkre és Sopronba, ahol megnézték a Tűztornyot és kipróbálták a nyári bob pályát. A nagyobb programok között filmvetítéssel és kézműves foglalkozásokkal ütötték el az időt a táborban.

Vízből mentési gyakorlat

Csütörtökön a szombathelyi tűzoltók és a Speciális Búvár Kutató Mentők közös vízből mentési gyakorlatot mutattak be. A gyakorlat után a bátrabbak kipróbálták a tűzoltók mobilstégjét. Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes hasznos tanácsokkal látta el az aprónépet a szabadvizekben való fürdés szabályairól.

Göncz Szabolcs tű. alezredes és a táborozók

Kóbor Izabell már rutinos táborozó, lelkesen mesélt nekünk a héten történt izgalmas programokról. Kérdésünkre, hogy mi volt eddig a legjobb, a kézműves foglalkozáson készített szappanbuborék fújót említette, ami óriás buborékokat ontott magából. Izabell szereti a tábort, családjában több tűzoltó is van, azt mondta, ha kicsit nagyobb lesz, a csepregi önkéntesek ifjúsági lánycsapatával szeretne majd versenyezni.

DSC_8279

XVI. Tűzoltótábor Csepregen I.



XVI. Tűzoltótábor Csepregen II.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.