Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. szeptember 15.

Tűzoltósiker a Savaria Legio Race versenyen

Idén első alkalommal rendezték meg hétvégén Szombathelyen a Savaria Legio Race Extrém Futás versenyt. A külföldön nagy népszerűségnek örvendő akadályversenyen embertpróbáló feladatokat kellett végrehajtani a résztvevőknek. Horváth Attila címzetes tűzoltó zászlós, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka nyerte meg a versenyt.

vewr
A szombathelyi Skorpió Box Club egy új kezdeményezést indított el, a külföldön már elterjedt, Brutál Futás néven ismert versenyt hozta el Szombathelyre. A szombati verseny lényege a futás volt, de eközben emberpróbáló feladatokat kellett végrehajtani a résztvevőknek, melyek nagy akaraterőt, kitartást és ügyességet követeltek meg. Különféle terepviszonyokon, sárban, vízben, dombokon, időjárási körülményektől függetlenül kellett az ügyességi próbatételeket teljesíteni a rátermett versenyzőknek. A cél az akadályok leküzdése mellett a táv legrövidebb időn belüli lefutása volt.

wefvre

Közel százhuszan álltak a rajtvonalhoz szombaton a szombathelyi Szabadidő központban, ahol a feladatok között sáros, mocsaras terep teljesítése, szögesdrót alatt mászás, valamint az egyensúlyérzéket próbára tévő majomlétra mászás, kötélmászás, autógumi átugrása, illetve elhúzása, valamint rönkcipelés is szerepelt.


htr
Fotó: Göncz Szabolcs tű.alez., Szombathely HTP

Horváth Attila címzetes tűzoltó zászlós, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka, valamint Vincze Balázs tűzoltó százados, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító tisztje is részt vett a versenyen. A tűzoltók szép eredményeket értek el, Vincze Balázs a 22. helyen végzett, Horváth Attila pedig kategóriájában megnyerte a kihívást és aranyéremmel térhetett haza.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.