Barion Pixel
2018. március 21.

Egy napig a lánglovagok között - valóra vált egy álom

A Neked Munka, Nekem Álom program keretein belül a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott Laci, akinek régóta nagy álma volt, hogy tűzoltó lehessen. Az álom március 21-én valóra vált.

DSC_0120

2018-ban negyedik alkalommal rendezték meg ezt a különleges napot, ahol a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek kiválaszthatják, hogy melyik az a szakma, amelyet szívesen kipróbálnának. Idén a program öt megyében, köztük Vas megyében is megvalósulhatott.

DSC_0126

Laci minden álma az volt, hogy kipróbálhassa milyen is a tűzoltó szakma, így a program keretén belül alkalma nyílt, hogy bepillantást nyerjen a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, ezzel az itt szolgálatot teljesítő hivatásos tűzoltók munkájába és mindennapjaiba. Az újdonsült tűzoltó teljes védőfelszerelést kapott, majd mentoraként, Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, megbízott szóvivő kalauzolta végig a laktanyában és a szertárban. Laci bátran kérdezhetett, mindenre megkapta a választ.

DSC_0109

A laktanya, a hálókörletek és a tárgyi emlékek megismerését követően a tiszteletbeli tűzoltóvá fogadott vendég együtt ebédelhetett a tűzoltókkal, majd magasból mentő és emelőkosaras gépjárműre is felszállhatott. Kipróbálta milyen az, ha egy tűzoltón légzőkészülék van, de a kezébe foghatta a műszaki mentéseknél használt feszítő-vágó berendezést és a hőkamerát is.

DSC_0116

A látogató rengeteg élménnyel gazdagodott, mint mondta egy rég áhított álma válhatott ma valóra, ugyanis ha csak egy napig is, de vérbeli tűzoltónak érezhette magát.

DSC_0112

DSC_0118

 

Fotó: Balogh Eszter/ Vas MKI

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.