Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2018. szeptember 04.

Leendő tűzoltókat indítottak útnak a vasi katasztrófavédelemtől

A tűzoltói hivatás sajátosságait tanulja majd az a négy tanuló, akiket szeptember 3-án indítottak útnak a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról. A tanulók a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium hallgatóiként készülnek fel a tűzoltó szakmára az elkövetkezendő időben.

Benvonult az ÖTE

Az öt hónapos tanfolyam, az úgynevezett „Tűzoltó II.” részszakképesítés első részében két hónapot a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban, majd három hónapot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban töltenek el a hallgatók. A képzés két modulból áll, mely során 386 órában rendvédelmi alapfeladatokat, illetve 270 órából álló tűzoltó szakfeladatokat kell teljesíteniük a tanulóknak. A képzésben résztvevők az iskola befejezését követően kerülnek hivatásos szolgálati jogviszonyba. 

Benvonult az ÖTE2

A tanulókat Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese indította útnak. Útravalóul hangsúlyozta, hogy a hivatásos szolgálat nagy felelősséggel jár, hiszen a tűzoltók feladata a bajbajutottak megmentése, az emberi élet megóvása. Éppen ezért van kiemelt jelentősége, hogy az oktatások keretében a tanulók készségszinten elsajátítsák a szakmai ismereteket, amelyeket aztán majd a felvételt követően, tűzoltóként, a beavatkozások során tudnak igazán begyakorolni, illetve kamatoztatni. Majd tanulmányaik végzéséhez sok sikert kívánt.
 

Benvonult az ÖTE3

Néhány tanulóval már többször találkoztunk éles helyzetekben,  balesetek, tűzesetek során vették ki a részüket a segítségnyújtásból vagy bemutatókkal hívták fel a figyelmet hétköznapi veszélyes helyzetekre. Legutóbb, mint  elsősegélynyújtó önkéntes járőrök segítették a mentőszolgálat munkáját a XIX. Savaria Történelmi Karneválon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.