2017. augusztus 25.

Videó: Tüzes Játék a tragikus baleset következtében elhunyt Farkas Linda emlékére

A Savaria Történelmi Karnevál Tüzes Játéka az idén teljes egészében a tavalyi baleset után elhunyt Farkas Linda tűztáncosnak állított emléket. Felvételünkön az előadás csaknem teljes egészében megtekinthető.

A nemzetközileg elismert tűztáncos, Farkas Linda 2016. elején szenvedett súlyos égési sérüléseket gyakorlás közben, amikor egy új eszközt próbált ki. A táncosnő  életéért hetekig küzdöttek, de a kórházban belehalt sérüléseibe. A tegnapi előadás teljes egészében neki állított emléket.
 
 

A 2017-es Savaria Történelmi Karnevál megnyitó ceremóniája az alábbi videóban tekinthető meg:

 
Madárles -  A fehér főnix
 

A Tűzmadarak, a Flame Flowers a Solstix, a Mare Temporis és az Artistica Anam Cara közös tűzszínházi produkciója, melyet barátjuk, fantasztikus tűztáncos, Farkas Linda váratlan elvesztése hívott életre. A tűztáncosok serege egy legendás teremtmény nyomába ered. Az út során megtalálják elhullajtott tollait, együtt mozdulnak majd táncának rezdüléseivel, könnyeivel gyógyítják sebeiket és mindannyian részesei lehetünk újjászületésének. Ahogy a különleges előadás szerzői fogalmaztak: “Az előadást inspiráló életmű ritka, mint a fehér főnix.” A csodálatos utazáson a Csángálló Banda modern felfogásban, élőben előadott népzenei ihletésű feldolgozásai kísérik a tűzvarázslókat.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.