Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. május 03.

Tűz a kilencediken – tűzoltók gyakorlatoztak Sárváron

A panelépületekben lakók biztonsága érdekében rendszeresen gyakorlatoznak a tűzoltók tízemeletes épületekben. Ilyen fajta ellenőrző gyakorlatot tartott a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

A feltételezések szerint az épület kilencedik emeleti hulladék ledobó helyiségében tűz keletkezett a Sárváron végrehajtott gyakorlaton. Az ott elhelyezett és tárolt tárgyak, valamint a hulladék ledobó csőben beszorult anyagok égtek, amiből a nagymértékű távozó füst és tűz veszélyeztette a lakásokat.

Tűz a kilencediken – tűzoltók gyakorlatoztak Sárváron

A tűz keletkezésének idején az emeleten és a felette lévő szinten többen is tartózkodtak, akik bár megkezdték az oltást, de nem jártak sikerrel. A sárvári hivatásos tűzoltók - akik négy tűzoltó gépjárművel érkeztek- a kiérkezés után a társasházat áramtalanították, a lakók kimenekítését megkezdték, a legfelső szinten kiépített hő és füstelvezető ablakot kinyitották.

Tűz a kilencediken – tűzoltók gyakorlatoztak Sárváron

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat helyszínéül választott tízemeletes épületben lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény volt, hogy a feltételezett tűz felderítését, körülhatárolását, eloltását, a zárt térben a füsttelítődés és a hő-terhelés miatt a beavatkozást kizárólag csak légzőkészülék használatával lehetett megtenni. Kiemelt feladata volt az egységeknek a nagy mennyiségű füst eltávolítása, illetve ezzel párhuzamosan az épületben tartózkodók személyek mentése is.

Tűz a kilencediken – tűzoltók gyakorlatoztak Sárváron

Az ellenőrző gyakorlatot a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője ellenőrizte. A végrehajtott feladatot Pintér Richárd tűzoltó őrnagy, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka „megfeleltre” értékelte.

Fotó: Pintér Richárd tűzoltó őrnagy Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.