Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. július 12.

Rokkanttól segélyt, munkáltatótól szerszámgépeket loptak- tolvajok ellen emeltek vádat

Egy nő ismerőse rokkantsági segélyét lopta el, majd egy iskolában, a női öltözőben található iskolatáskákból pénzt és mobiltelefont vitt magával. Egy férfi Szombathelyen okozott 3 millió forintnál nagyobb kárt, amikor szerszámgépeket és alkatrészeket lovasított meg.

Rokkanttól segélyt és iskolatáskákból pénzt lopott egy nő

A Sárvári Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2017. augusztusában az egyik Vas megyei községben ellopta ismerőse rokkantsági segélyét.

A vádirat szerint miután a vádlott megtudta, hogy a postás meghozta az ismerősének a segélyt, elhatározta, hogy ellopja a pénzt. A vádlott kivárta azt az időt, amikor csak a mozgássérült sértett volt otthon és látogatást színlelve a teraszon lévő sértettet megkérte, hogy engedje be vizet inni a házba. Miután a vádlott a sértett megtévesztésével bejutott az ingatlanba, megkereste a pénzt és a 20.900 Ft rokkantsági segélyből eltulajdonított 20.000 Ft-ot.

Ezt meghaladóan, amikor a vádlott a munkaügyi hatóság közvetítésével felnőttképzésben vett részt az egyik sárvári középiskolában, a vád szerint kihasználta, hogy a tornacsarnokhoz tartozó női öltöző közelében volt az a tanterem, amelyben a tanórákat tartották, több alkalommal besurrant az öltözőbe és 2018. januárjában négy sértettől tulajdonított el az öltözőben hagyott iskolatáskában lévő pénztárcájukból pénzt, illetve okiratokat, valamint egy 51.000 Ft értékű mobiltelefont.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta, a Sárvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben pénzbüntetést szabott ki.

 

Szerszámgépeket lopott egy férfi Szombathelyen

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. év elején munkáltatójától, az egyik szombathelyi Kft.-től összesen 3.189.000 Ft értékben tulajdonított el szerszámgépeket és gépalkatrészeket.

A bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.