Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. január 18.

Visszaeső tolvajok ellen emeltek vádat

Hónapokon keresztül szerszámokat és alkatrészeket lopott munkáltatójától egy férfi, 240.000 forint kárt okozott. Sitkén három férfi lopott kisgépeket, több mint 400.000 forint értékben.

Üveges cégtől lopott az alkalmazott

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki a munkáltatóját lopta meg hónapokon át Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott 10 darab szerszámot, 28 darab ragasztót és 16 darab nyílászáró alkatrészt csent el apránként az üvegezéssel foglalkozó cég telephelyéről 2016. szeptemberétől 2017. áprilisáig. A vádlott 240.000 forint kárt okozott a sértettnek, amiből mindössze 14.000 forint térült meg, mert a ragasztók egy részét a vádlottnál megtalálták.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabása mellett a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására is indítványt tett.

 

Kisgépeket loptak Sitkén

A Sárvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a három férfi ellen, akik kisgépeket loptak egy sitkei családi házból 2017. szeptemberében, míg egy további férfival szemben orgazdaság a vád.

A vádirat szerint a három vádlott egyike megtudta, hogy a sértett a lakatlan ingatlanban hagyja éjszakára a felújításhoz használt munkagépeit. A három férfi elautózott a házhoz Sitkére az egyik éjjel, a tippadó bemászott a kerítésen, összeszedett 11 darab kisgépet az ajtó nélküli házból, amiket azután kiadogatott a kerítés felett az utcán várakozó két társának.

A vádlottak már másnap túladtak a 416.000 forint értékű lopott holmin. A negyedik vádlott, aki a dolgok bűnös eredetét ismerte, mindössze 45.000 forintot fizetett a szerszámokért, amiket a következő napon – három gép kivételével - 110.000 forintért adott tovább a gyanútlan vevőknek.

A vevők másnap már használni is akarták a gépeket, azonban a sértett felismerte a szerszámait, így a kárból 346.000 forint megtérült. Az egyik, többszörös visszaeső vádlottal szemben a Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetés, mellette a felfüggesztett szabadságvesztés és a feltételes szabadság végrehajtásának elrendelését, két társával szemben elzárás, az orgazdával szemben pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.