Barion Pixel
Szerző: Magyar Közút / 112Press 2022. április 12.

Videó: Autóúton tolató szerelvénynek ütközött kamion az M4-esen, az abonyi lehajtónál

Az egyik kamion túlfutott a kihajtón és tolatni kezdett, a másik kamion vezetője pedig nem figyelt kellőképpen az útra az M4-es autóúton és az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt, megmentve ezzel a saját életét. A látottak alapján meglepő, hogy a balesetnek csak egy könnyű sérültje van.

Túlhajtott az M4-s autóút autópálya lehajtóján és tolatni kezdett egy napraforgómagot szállító kamion vezetője 2022. április 8.-án, Abony közelében. A Magyar Közút által bemutatott felvételen látszik, hogy egy másik kamionsofőr későn észlelte a szabálytalanul közlekedő, autóúton tolató járművet és belehajtott a szerelvénybe.

A balesetnek egy könnyű sérültje volt. A műszaki mentés és az úttestre szóródott napraforgó eltakarítása idejére, mintegy kilenc órán keresztül, a Budapest felé tartó szakaszt lezárta a rendőrség.  Mivel a baleset közvetlenül az abonyi csomópont után történt, ezért az autóútról leterelt járművek azonnal vissza is tudtak térni a pályára.

Ennél a balesetnél mind a két sofőr hibázott. Autóúton,  autópályán tilos a tolatás és aránytalanul nagy kockázatot vállal, aki egy elnézett lehajtó miatt tolatni kezd, vagy megfordul. A magyar autópályákon viszonylag sűrűn vannak lehajtók, ahol biztonságosan vissza lehet fordulni.  

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.