Barion Pixel
2014. március 04.

Tallózó-2014.03.04.

Szombathely bombázása, ételosztás, fűszernövények, a Borostyán áruház sorsa-napi tallózó a vasi portálok saját terméséből.

Kíméletlen bombatámadás Szombathely ellen
Szombathely gyásznapja 1945. március 4., ekkor érte légitámadást a várost. Koszlánczy Tibor a korszak kutatója szerint Szombathelyt azért rombolták le, mert túlságosan fontos stratégiai szerepet töltött be. (vaol.hu)


Visszaszámlálás
Egy uniós szabályozás szerint hamarosan búcsút kell intenünk a visszaszámlálós közlekedési lámpáknak. Magyarországon több városban találhatóak ilyen berendezések, Szombathelyen összesen hét helyen. (vaol.hu)


Hideg, forró
Ma van a békéért küzdő írók világnapja. De hogyan, és milyen írók küzdenek manapság a békéért? (vaol.hu)


Tartósítás vákuummal
Az ételek romlását nagy mértékben befolyásolja az oxigén. Ha vákuummal csomagolunk, megmentjük az oxigéntől az élelmiszereket. Például a gyümölcsök nem barnulnak, a húsok pedig nem színeződnek el. (vaol.hu)


Ételosztás rászorulóknak
A Katolikus Karitász egy héten keresztül oszt EU-s élelmiszersegélyt a rászorulóknak. Többnyire kisnyugdíjasok és a létminimum alatt élők kaphatnak a segélyekből országszerte. (vaol.hu)


Illatos fűszerek a kertben
Ha okosan ültetjük egymás mellé a különböző fűszernövényeket és zöldségeket, pozitív hatásokat tapasztalhatunk, például levéltetű ügyben. (vaol.hu)


Mi lesz a Borostyánnal?
Eddig semmi hír arról, milyen üzletek költöznek majd be a Borostyán áruházba, ha megérkezik az új bérlő. Lesz egyáltalán új bérlő? Annyi biztos, hogy lezárták a legfelső emeltet és elköltözött a méterárú bolt. (nyugat.hu)


Diákok a nagyvilágról
A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola végzős diákjai globális problémákra hívták fel a figyelmet alkotásaikkal. (vaskarika.hu)


Hogyan csábít Szombathely
A hétvégi Utazás kiállításon képviseltette magát Szombathely, a Kámoni arborétummal, Szent Mártonnal és a Savaria Karnevállal csalogatták az érdeklődőket. (alon.hu)
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.