Barion Pixel
2014. január 22.

Tallózó- 2014.01.22.

Kőszegi barangolás, tavaszi piac, szőlő metszés, Ludas Matyi- napi tallózó a vasi portálok saját terméséből.

Kőszeg a bálok és túrák városa
Nem kell sem wellness sem hó, hogy Kőszegen eltöltsünk egy kellemes hétvégét. A vasi város tiszta időben számos kulturális látnivalóval kecsegtet, ködben pedig misztikus sétára csábít. (vaol.hu)


Tavaszias szombathelyi piac
Az enyhe télnek köszönhetően a piacon is tavaszias a kínálat, még frissen szedett petrezselyem zöld is kapható. Tavaly ilyenkor nappal is mínusz volt, akkor télálló zöldségek közt válogathattunk, vagy azokból, amelyeket a pince mélye óvott a fagyoktól. (vaol.hu)


Téli metszés
A kőszegi szőlősökben neki láttak a szőlőtőkék metszéséhez, hiszen néhányan már novemberben ezzel foglalkoztak. Nem minden faját metszenek és mielőtt vágnának, megvizsgálják a rügyeket. (vaol.hu)


Varázslatos színes gombok
A megunt esetleg tönkrement ruhákat kidobás előtt szabadítsuk meg gombjaiktól, sok mindenre jók lehetnek. Tanulhatnak velük a gyerekek gombot varrni, készíthetnek belőle nyakláncot vagy díszt. Ha szeretnénk feldobni egy egyszínű tarisznyát, esetleg ruhát, varrjunk rá mintát a gombokból. (vaol.hu)


Márió és Matyi két igazi ludas
A celldömölki Soltis Lajos Színház társulata évek óta szórakoztatja a szombathelyi kisdiákokat is. Ezúttal a Kisfaludy 1. szám alatt található színházteremben. A Ludas Matyiban előadásban sok dal, mozgás boldog megnyugtató végkifejlet vár a gyerekekre. Mobil előadás lévén még a fatörzset is egy színésznő alakítja, nem pedig díszlet, sőt a paravánok is kiforgathatóak. (vaol.hu)


Celldömölk tiszteleg híres szülöttje előtt
A 35 éves Celldömölk egy galéria névadóval tiszteleg a 90 évvel ezelőtt a városban született Móritz Zoltán Munkácsy díjas művész előtt. A bordó szalont fogják eután Móritz- szalonnak nevezni, és kiállítást nyitnak műveiből. (vaol.hu)


Műtárgyesetek
Szombathelyen továbbra sem kell sokat keresgélni a kultúrára éhezőknek, a kiállítások mellet hamarosan előadásokkal is foglalkozik a Savaria MHV Múzeum. Havonta megválasztják majd a hónap műtárgyát, első alkalommal január 25-én. (vaskarika.hu)


Négy évbe telt a javítás
Szombathelyen a Béke téren 2010 óta nem volt jó a közvilágítás, egy olvasó felfedezte és levideózta, ahogy négy év után megjavítják. (nyugat.hu)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.