Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Fotó, videó: 112Press 2016. május 27.

Videók: a szombathelyi a legsportosabb tűzoltóság- Kihívás Napja 2016.

Híres sportolók segítségével mozogtak és sportoltak huszonegy órán keresztül szombathelyi tűzoltók a Kihívás Napján. Meg is lett az eredménye...

A szombathelyi tűzoltók sem maradhattak ki a  Kihívás Napján rendezett versengésből, jól elfáradtak, de teljesítették a kihívást.  A 2016-os Kihívás Napja legaktívabb Tűzoltóparancsnoksága a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság lett.

1991. óta rendezik meg Magyarországon a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. A rendezvényre minden évben május utolsó szerdáján került sor. Tavaly a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya is csatlakozott az eseményhez, és egyből elnyerte a „Legsportosabb tűzoltó-parancsnokság” címet.

Folytatva a hagyományt Szombathely tűzoltói idén is versenybe szálltak, hogy ebben az évben is bebizonyítsák rátermettségüket, sportosságukat, kitartásukat, ezzel is támogatva a mozgást, a sportolást és felhívva az emberek figyelmét az egészséges életmód jelentőségére.

Kihívás napja 2016. 4.

Május 25-én, a Kihívás Napján huszonegy órán át folyamatosan sportoltak a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói. A verseny eldöntéséhez rendszeres, fotókkal illusztrált internetes bejelentkezés alapján számolták a szervezők, hogy hányan végeztek legalább 15 percen keresztül aktív testmozgást. 

Kihívás napja 2016. 2.

Bemelegítéssel és reggeli tornával indult a nap, majd speciális karate-mozgásokat, technikákat sajátíthattak el a tűzoltók. Az állomány rendkívül élvezte a feladatot, profikat meghazudtoló ügyességgel ütötték, rúgták a kéz-, és testvédő felszereléseket. Aztán Szabó Hajnalka érkezett, aki teniszleckéket adott a tűzoltóknak, majd Pálfalvi Szilvia aerobik edzésén izzadhattak a fiúk. Rózsa Marcell alpinista a falmászás rejtelmeibe vezette be a kollégákat, majd egy kis kézilabdázás következett a sorban.

Kihívás napja 2016. 1.

A tavalyihoz hasonlóan most is számos neves sportoló állt a szombathelyi tűzoltók kezdeményezése mellé. Balassa Péterrel, a Haladás FC egykori kapitányával dekáztak a tűzoltók, majd Gadó András, Hatos Gábor és Krutzler Eszter is megérkezett a laktanyába, megmutatták, hogy bizony nem is olyan nehéz elhúzni egy tűzoltóautót – legalábbis számukra. Idén is a szombathelyi tűzoltókkal rótta a köröket Kálovics Anikó, magyar atléta, közép- és hosszútávfutó, olimpikon, és ezúttal is sikerült megizzasztania őket a meleg nyári időben.

Kihívás napja 2016. 3.

Kötelet ugrottak Bánhegyi Adriennel, kézilabdáztak Farkas Ágnessel, majd igazi férfias feladatokkal folytatódott a délután. Rövid crossfit edzést tartott Horváth András Attila, szombathelyi tűzoltó, majd Dancsó Zoltán, kilencszeres profi kick-box világbajnok, harmincszoros magyar bajnok adott ízelítőt adott a sportág szépségeiből. Mindezek mellől nem hiányozhatott a kettlebell, a tollas-, kosár-, és röplabda sem. Fiúk-lányok tekerték a csípőt, Rosta Sándor felettébb szórakoztató zenés-táncos zumba edzésén.

Kihívás napja 2016. 5.

A tűzoltók a tavalyihoz hasonlóan idén is egy izgalmas napot tudhatnak maguk mögött. A sportrendezvény este kilencig tovább folytatódott. Hamarosan pedig az is kiderül, hogy végül sikerült-e ismételten elnyerni a tavaly megszerzett és méltán megérdemelt „Legsportosabb tűzoltóság” címet.

A szombathelyi a legsportosabb tűzoltóság- Kihívás Napja 2016.



A szombathelyi a legsportosabb tűzoltóság- Kihívás Napja 2016./2.




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.