Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. január 31.

Agresszív elítéltek ellen emelnek vádat

Az egyik fogvatartott az ajtót rúgta rá az őrre egy másik pedig séta után megtagadta a bilincselést és meglökte az őrt. Két különböző esetben emelnek vádat hivatalos személy elleni erőszak miatt, mindkét eset a szombathelyi bv. intézetben történt.

Ajtót rúgott a körletfelügyelőre

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki erőszakkal akadályozta a körletfelügyelő sértett intézkedését a szombathelyi börtönben 2017. augusztusában.

A vádirat szerint az őrök kárjelentő lapot akartak aláíratni az erőszakos bűncselekmény miatt börtönbüntetését töltő rabbal. A vádlott nem írta alá a lapot, majd kinyúlt az ételkiadó nyíláson és közölte, hogy az „ajtó nyitva marad, mert hőségriadó van”. A sértett megpróbálta az ajtót visszazárni, azonban ekkor a vádlott azt nagy erővel megrúgta, amitől az ajtó a sértett kezének csapódott. A sértett könnyű sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Nem akarta a  bilincset

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a szombathelyi börtönben fogvatartott elítélt ellen is, aki rátámadt a felügyeletét ellátó őrre 2017. októberében.

A vádirat szerint a séta befejezését követően a sértett felszólította a vádlottat, hogy nyújtsa előre a kezeit, mert megbilincseli. A vádlott nem tett eleget a felszólításnak és meglökte a sértettet, aki megtántorodott, de nem esett el. Ezt követően a vádlott önkényesen távozni akart, amit a sértett egy másik őrrel együtt tudott csak megakadályozni. Végül az őrök megbilincselték az intézkedésnek aktívan ellenálló rabot.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, amiből a vádlott a törvényi rendelkezéseknek megfelelően nem bocsátható feltételes szabadságra.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.