Barion Pixel
Szerző: TM Frissítve: 2014. augusztus 05.

Szolgálunk és bikázunk

Nem először futottunk bele akkumulátort töltő rendőrökbe egy-egy baleset helyszínén.

Egy súlyos baleset helyszínén hallgatták meg a rendőrök a szemtanúkat. A jegyzőkönyv felvétele után derült ki, hogy az izgatott sofőr elfelejtette lekapcsolni a világítását, a másfél órás procedúra végére pedig az autója kattogáson kívül semmit nem csinált indításkor.

A "bikakábel" az igazságügyi szakértő autójából került elő, a töltő szerepére pedig egy rendőrautó állt be. Néhány percnyi töltés után sikerült beindítani a motort és a baleset szemtanúi folytathatták az útjukat. Nem egyedi eset, de ahogy a szemtanú fogalmazott: "Soha nem gondoltam volna, hogy egy rendőr tölti az akksimat!" Pedig ez nem példátlan.
Nem beállított kép: a szemtanú megköszöni a segítséget
Mi is jártunk már pórul, amikor egy tűzesetnél hosszú órákat töltöttünk, az elakadásjelző pedig "leszívta" az akkumulátort. Nekünk is rendőrök segítettek. Erről a Facebook-on írtam egy bejegyzést akkor, vastagon kikockázva még a rendőrautót is, nehogy valaki belekössön a képbe, vagy fordított helyzetnek állítsa be a történteket, mintha én segítenék a lerobbant rendőröknek. Természetesen a hozzászólók között akadt, aki szerint csupán rossz "photoshop" a kép és nem is rendőrautó áll ott.

Uhh, ezt nem kellett volna, ugye?

Szintén baleset helyszínén merült le az akkumulátora egy sofőrnek, de hiába állt oda egy rendőrautó segíteni, az autót nem sikerült beindítani. Egyre többen mentek oda a kocsihoz és érkeztek a tanácsok is sorban, mit kellene megpróbálni. A siker azonban elmaradt. Végül valaki azt javasolta, hogy a töltő autó motorját pörgessék 3500-as fordulatszám felett és legalább öt percig ne indítsák a másik autót.

Hosszú motorbőgetés után végre elérkezett az idő, a sofőr bizakodóan elfordította a kulcsot, a motor pedig beindult. Ováció, taps, mindenki örült. A sofőr is, aki "na, végre!" felkiáltással leállította a motort és kiszállt a kocsiból. Hirtelen néma csend lett, a vezető döbbent és értetlen tekintetek kereszttüzében találta magát.
-Uhh, ezt nem kellett volna, ugye? - jött rá a bakira.
-Hááát, nem - érkezett a válasz, de újabb néhány perces töltés után már ismét járt a motor, a sofőrnek pedig a lelkére kötötték, hogy negyed óráig le ne merje állítani.

Hozzászólások

1.
2014. augusztus 15. 21:10 - kamlica

Nekem Körmend mellett segítettek így. Álltam a 8-as mellett és telefonálgatni próbáltam amikor megálltak kérdezni mi van. Amikor megtudták megfordultak rámálltak és két perc múlva mehettem tovább. Ezúton is köszönöm!

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.