Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. november 22.

Vascsővel ütötte a nőt - "megerőszakollak, te büdös k*a!"

Lopni indult egy férfi Vas megyében, tettenérték, ezért megverte és meg akarta erőszakolni az őt megzavaró nőt.

A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta, a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pedig a tegnapi napon elrendelte annak a többszörös visszaeső férfinak az előzetes letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletével, és többrendbeli lopás vétségével.
 
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2017. november 19. napján megjelent az egyik Vas megyei városban lévő társasházánál, hogy a pincéből ismét eltulajdonítson különböző ingóságokat. Az ott lakók tudta és beleegyezése nélkül bement a pincébe, ahol az egyik pincerekeszt feltörte, és onnan különböző vagyontárgyakat kezdett el kirakni a folyósra, hogy azokat ellopja.
 
A gyanúsítottat cselekménye közben tetten érte egy középkorú nő, aki kérdőre vonta, és felszólította a távozásra, majd elindult felfelé a lépcsőházban, hogy a rendőrséget kihívja a helyszínre.
 
A gyanúsított ekkor hátulról megragadta a sértettet, visszahúzta a pince hátsó része felé, közben közölte vele, hogy „most megerőszakollak te büdös kurva”, és le is húzta a saját szabadidő nadrágjának elejét. A sértett próbált kiszabadulni a gyanúsított szorításából, aki többször megharapta a sértett száját, és elkezdte letépni a pólóját, majd közölte a sértettel, hogy innen élve nem kerül ki.
 
A sértett kitartóan védekezett, azonban a gyanúsított felkapott a földről egy vascsövet, amivel többször megütötte a sértettet, és közben azt hajtogatta, hogy megöli őt.
 
A gyanúsított az erőszak alkalmazása közben a sértett nyakából kitépett két darab ezüst nyakláncot, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa.
 
Amikor a sértettnek sikerült eltávolodnia a gyanúsítottól, ismét megpróbálta értesíteni a rendőrséget a mobiltelefonjáról, azt azonban a gyanúsított erőszakkal kitépte a kezéből, eltette és tovább bántalmazta a sértettet, majd közölte vele, ha kiabálni mer, elvágja a torkát.
 
A gyanúsított csak akkor engedte el a sértettet, amikor meglátta a sértett édesanyját, aki a lánya után ment a pincébe. Ezt követően a gyanúsított elmenekült a helyszínről.
 
A Sárvári Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának vagy megnehezítésének veszélyére tekintettel indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, melyet a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapi időtartamre elrendelt.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.