Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. április 06.

Viharos szél okozta károk adtak munkát a vasi tűzoltóknak

Öt esetben kidőlt fákhoz, villanyvezetéken fennakadt faágak eltávolításához riasztották Vas megye tűzoltói egységeit.

Őriszentpéter, viharos szél 2.  

  • Korhadt fa ágai veszélyesen lógtak az úttest fölött Szőce és Nádasd közötti úton. A körmendi hivatásos tűzoltók az ágakat eltávolították, a veszélyhelyzetet megszüntették.
  • Húsz méter magas nyárfa oldalága hasadt le és egy alsó ágon fennakadt és a közút fölött lógott Kamond településen. A celldömölki önkormányzati tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat.
  • Szintén egy húsz méter magas fa dőlt rá egy Acsád közelében közlekedő autóra. A szombathelyi hivatásos tűzoltók szintén motoros fűrésszel avatkoztak be.

Őriszentpéter, viharos szél 1.

  • Őriszentpéteren villanyvezetékre dőlt több fa, ezeket az önállóan beavatkozásra jogosult őriszentpéteri önkéntes tűzoltók távolították el.
  • Szombathelyen, az Ady Endre téren egy hatodik emeleti lakás erkélyének üvege tört össze, amelynek leeső darabjai a gyalogos forgalmat veszélyeztették. A szombathelyi hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjármű segítségével az emeletre feljutottak, a veszélyesen lógó darabokat eltávolították. Egyik eset során sem sérült meg senki.

Őriszentpéter, viharos szél 3.

Fotó: Könye Gábor/ Őriszentpéter ÖTE


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.