Barion Pixel
2015. november 10.

50 vasi diák juthat ingyen segédmotor jogosítványhoz a SuliMoped programban

Méltán népszerű a SuliMoped program a megyében, hiszen félszáz szorgalmas diák szerezhet ingyen jogosítványt segéd-motorkerékpárra. Most KRESZ ismeretből és a kerékpár biztonságos használatából kellett brillírozniuk Sárváron a fiataloknak, hogy részt vehessenek a programban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a 2015/2016-os tanévre is meghirdette a „SuliMoped” programot. A Vas megyében immár harmadik alkalommal megvalósuló képzés keretében a 14. életévét betöltött ötven fiatal ingyenesen szerezhet segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt. A kezdeményezés leginkább a hátrányos helyzetű és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező általános iskolás korosztályt célozza meg.

 

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának döntése értelmében, az idei tanévben öt oktatási intézmény diákjai kaphattak lehetőséget a programban történő részvételre.

A diákoknak először a KRESZ-jártasságukat kellett elméletben bizonyítaniuk, majd ezután kerékpárral kellett leküzdeniük a nem túl nehéz akadályokat, miközben ügyelniük kellett a közlekedési szabályokra is. A kiválasztott 50 diák ezután kezdheti el a tanfolyamot, aminek a végén - amennyiben sikeres vizsgát tesznek - ingyen kaphatják kézbe a jogosítványukat segédmotorkerékpárra. Ez jelenleg több, mint 60 ezer forintjába kerülne a szülőknek.

Videónk a sárvári programnyitón készült. Bár nem minden diák jut be a programba, de a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola tanárnőjétől megtudtuk, hogy előre megbeszélték, miszerint azok is folytatják a KRESZ tanulást és a gyakorlást, akik most nem jártak szerencsével. Így nekik is könnyebb lesz majd akkor, amikor vizsgára kell menniük és az így megszerzett tudást napi szinten kamatoztathatják a közlekedésben.

Sárváron folytatódott Vas megyében a SuliMoped program



 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.