Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. november 23.

Sikkasztó és ittas vezető ügyében született bírósági ítélet

Tíz hónapok keresztül értékesítette a munkáltatója által gyártott röviditalt egy férfi, a vételárat azonban megtartotta. Kétszer is ittas vezetésen kaptak egy másik férfit Szombathelyen, aki a pénzbüntetés mellett a jogosítványát sem használhatja 1 év 8 hónapig.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2018. november 22-én a Szombathelyi Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki tíz hónapon át értékesítette munkáltatója termékeit, azonban a vételárat megtartotta magának.

A vád szerint a vádlott területi képviselőként dolgozott 2018 januárjától októberéig az egyik ismert Vas megyei rövidital készítésével és forgalmazásával foglalkozó vállalkozásnál.
Ez alatt az idő alatt a vádlott a sértett megbízásából 745.000 forint értékű terméket adott el a megrendelőknek, akiktől átvette a vételárat, azonban azt nem adta át a sértett vállalkozásnak, hanem saját céljaira fordította.

A vádlott megtérítette a sértettnek okozott kárt a bíróság elé állítás időpontjáig.

A Szombathelyi Járásbíróság 144.000 forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat.

 

Egy órán belül kétszer kapták ittas vezetésen

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség ittas vezetés miatt állította a Szombathelyi Járásbíróság elé azt a férfit, aki a rendőri intézkedést követően ismét ittasan vezette az autóját 2018. novemberében Szombathelyen.

A vád szerint a vádlottat a rendőrök előállították az egyik novemberi éjjelen, mert közepes fokban ittasan vezette a személygépkocsiját a Zanati úton. Ekkor a vádlott jogosítványát is elvették.


A vádlott, miután a rendőrök elengedték, visszatért a járműhöz és azzal alig egy órával az első intézkedést követően újra elindult a Zanati úton. A rendőrök a még ekkor is közepes fokban ittas vádlottat rövidesen ismét intézkedés alá vonták és újból előállították.


A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 1 év 8 hónap időtartamra eltiltotta a járművezetéstől.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.