Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. január 18.

Sikkasztó tolvajt fogtak a rendőtök Szombathelyen

A megalapozott gyanú szerint kerékpárokat lopott és sikkasztott a szombathelyi fiatal.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 18 éves szombathelyi lakost gyanúsít azzal, hogy 2015 augusztusában és szeptemberében három kerékpárt és egy segédmotoros kerékpárt vitt el különböző megyeszékhelyi ingatlanokból. Előfordult, hogy a lakat eltávolítását követően jutott csak a biciklihez, de az is megesett, hogy lezáratlan állapotban lévő kétkerekűt vitt el egy társasház lépcsőházából. Ez utóbbi alkalommal egy 17 éves toronyi fiatallal együtt követték el a bűncselekményt.

Egy segédmotoros kerékpár pedig a gyanúsított anyjának a közreműködése nyomán kerülhetett vissza tulajdonosához, mivel az asszony volt az, aki értesítette a rendőrséget, hogy házuk udvarán egy ismeretlen, feltehetően lopásból származó jármű található.

M. Dániel egy szombathelyi áruházban dolgozott. A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal két alkalommal is kivett a kasszából készpénzt. Előbb a szemetesbe, majd a nadrágjába rejtette az összeget, következő alkalommal pedig egyenesen a ruházatába rakta a pénzt, de ekkor már lefülelték.

 

A rendőrség a lopás vétség és a sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.