Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. szeptember 13.

Felfüggesztettet kaphat a gyalogost halálra gázoló sofőr

Tavaly októberben Sárváron, kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el a vádlott egy idős gyalogost, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. Másfél millió forintnál nagyobb összeget költött el egy fiatal más bankkártyájáról, most pártfogóhoz kell járnia.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki 2016. októberében Sárváron a zebrán ütötte el a gyalogost.

A vádirat szerint a vádlott szürkületben és borult időben közlekedett Sárváron, a kivilágított Rákóczi úton. A vádlott előtt haladó személygépkocsi fékezett és jobbra indexelt, ezért a vádlott lassított és a felezővonalhoz húzódott, majd amikor a gépjármű lekanyarodott gyorsítani kezdett.

Időközben a kereszteződést követően kijelölt gyalogátkelőhely mellől, de ahhoz közelítve megkezdte az átkelést a Rákóczi úton a sötét ruhát viselő idős sértett.

A vádlott nem vette észre az úttesten áthaladó sértettet, akit a zebrán a felezővonaltól mintegy fél méterre a jármű jobb elejével elütött. A jármű elejére felcsapódó, majd az úttestre eső sértett a balesetben elszenvedett sérülései miatt a kórházban elhunyt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Bankkártyát lopott, most felelnie kell tettéért

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség bankkártya felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki 2016. végén két hónapig használt egy bankkártyát és több, mint másfél millió forint kárt okozott a sértettnek.

A vádirat szerint a vádlott 2016. októberében jogosulatlanul szerezte meg a sértett bankkártyáját.

2016. december elejéig a vádlott a bankkártyát összesen 116 esetben használta fel fizetésre, jellemzően élelmiszerüzletekben, dohányboltokban, moziban vásárolt vele, továbbá interneten megrendelt áruk és szolgáltatások árát egyenlítette ki.

Az egyenként 420 forinttól 88.000 forintig terjedő vásárlásokkal két hónap alatt összességében 1.615.949 forint kárt okozott a sértettnek, amelyből 1.310.038 forintot a kártyát kibocsátó bank megtérített.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a rovott múltú vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.