Szerző: Katasztrófavédelem / 112Press 2016. október 24.

Sajtó nívódíjat kapott a 112Press tudósítója, Pintér Patrícia

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepségen a Sajtó Nívó-díj átadására, valamint szakmai elismerésekre is sor került. A sajtódíjat munkatársnőnk vehette át. Gratulálunk Patríciának!

Ünnepi megemlékezést tartott  a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit idézték fel.

Az állománygyűlésen Pajor László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet, majd elismerések átadása következett. Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató a katasztrófavédelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Sajtó Nívó-díjat adományozott Pintér Patríciának, a 112Press Hírügynökség tudósítójának, továbbá számos tűzoltó kollégát részesített tárgyjutalomban.

Pintér Patrícia helyszíni tudósítónkként érdemelte ki a rangos elismerést

Október 19-én a rendőrség szintén ez alkalomból rendezett központi ünnepségén Papp Károly rendőr altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a migrációs helyzet kezelésében nyújtott kimagasló munkájáért elismerésben részesítette Kovács Balázs tűzoltó őrnagyot, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát.

Kovács Balázs tűzoltó őrnagy

Október 20-án pedig, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi megemlékezésén Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója főigazgatói tárgyjutalom elismerésben részesítette Kovács Levente tűzoltó alezredest, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetőjét.

Helyszíni tudósítóként kapta a díjat

A 112Press Hírügynökség tudósítója, Pintér Patrícia bő egy hónapja váltott nevet. Házassága előtt Kovács Patríciaként ismerhették őt Vas megyében. Számtalan tudósítása, videója, képgalériája jelent meg a helyi, regionális és országos sajtótermékekben is. A Katasztrófavédelem munkatársai mellett rendszeresen találkozhattak vele munka közben a mentőszolgálat, a rendőrség és a honvédség emberei is. Összeállításunkban most nem cikkei közül válogatunk, hanem munka közben mutatjuk be a tudósítót.

Lezárt főúton

Amikor ezt kitaláltuk, még nem sejtettük, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Hiszen hiába készül több tucat kép egy-egy helyszínen, az soha nem a tudósítót mutatja. Patríciáról sem találtunk képet tüzek, nagy balesetek, gyakorlatok helyszínén, hiszen ő fotózott és nem őt fotózták. Képgalériánkban sok mobiltelefonnal készült kép található, ezek egy részét kollégák készítették, vagy másoktól kaptuk, sokat ezek közül még a nívódíjjal elismert Patrícia is most lát majd először.

Baleseti helyszínen

A szerkesztőségben büszkék vagyunk tudósítónk díjára, hiszen tudjuk, mennyi munka van egy-egy esemény feldolgozásával, a helyszíni beszámolókkal. Ezek többségét nem lehet előre beírni a naptárba. Patrícia sokszor ült gép mögé akkor is, amikor pihenőidejét, szabadságát töltötte, illetve sok esetben húzott rá még néhány órát egy-egy fárasztó napra a munkaidején túl is.

Fényképezőgép helyett lapáttal egy baleset helyszínén

A nyugat.hu fenti fotóján például a tudósítói munka elvégzése után beállt lapátolni egy baleset helyszínén és azt a képen láthatók is tanúsíthatják, hogy nem csak a fotó kedvéért. De nincs fotó az önzetlen segítségekről sem, amikor pl. cipőért ment egy közeli városba, hogy a bajba került kamionsofőr ne mezítláb álljon az út szélén, a szilánkok között, vagy amikor hajnali egy órakor autózott ügyeletes gyógyszertárt keresve egy fogfájástól fetrengő kislánynak.

A szerb határon

Aki dolgozik, az hibázhat is. Patrícia is így járt néhány hónapja, amikor egy nagy kiterjedésű tarlótűzhöz indult, de rosszul mérte fel az autó teljesítőképességét és a semmi közepén, kukoricatáblák között megrekedt egy vízzel telt traktorcsapában. A kényszerű rabságból végül "Zsömbi úr" szakértelme segítette ki, az autómentővel korábban már több tucat helyszínen találkozott munkatársnőnk.

Már Patrícia is került szorult helyzetbe, ahonnan az autómentő szabadította ki

A sivatag lélegzete

Patrícia tavaly a határkerítés mindkét oldalán dolgozott több napot, Szerbiában ugyanúgy, ahogy idehaza és nem éppen biztonságos távolból szemlélte az eseményeket.

Röszke

A nemzetközi tapasztalatszerzésre Moldovában is lehetősége volt...

Az ukrán - moldáv határon

Munkatársnőnknek és az elismerésben részesült tűzoltóknak, katasztrófavédelmi munkatársaknak szívből gratulálunk!

Sajtó nívódíjas munkatársnőnk, Pintér Patrícia munkábanÜnnepi állománygyűlés és sajtó nívódíj átadása a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.