2017. május 02.

Videón a retró majálison felvonuló járművek - információkkal

Az idén is megmutatjuk a retró majálison felvonuló járműveket. 4K felbontásban lehet nosztalgiázni.

A szombathelyi rendezvény veterán autóit az idén is az IPA SZombathely retró rendőrautója vezette fel, közvetlenül utána a Szombathelyi ÖTE tűzoltóautója következett, először a felvonulások során. A harmadik jármű is kéklámpás volt, a szombathelyi mentőállomáson kiállított Mercedes mutatta meg, hogy ma is menetkész.

 

A járművek előtt a Szombathelyi Fúvószenekar adta meg az alaphangulatot, akiket a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület lovasai követtek. Meg egy veteránnak egyáltalán nem nevezhető mentőautó, Szentgotthárdról, éles riasztásban. A veterán Mercedes mellett így elhúzott a mai társa is és ezt is meg tudjuk mutatni videón.

 
A vidám és sokakat szabadba csábító rendezvényből kiemelnénk egy profilunkba vágó "eseményt", amitől görcsbe rándult a gyomrunk. Az egyik felvonuló autó anyósülésén egy hölgy ült, két kisgyerekkel az ölében. Az autó lassan gurult, de amikor a műsorvezető kérte, hogy álljanak meg, akkor a sofőr ráfékezett, az egyik kisgyerek pedig előre lódult és hangos koppanással megfejelte a szélvédőt. Mindezt egy nagyjából 8-10 kilométeres sebességről lefékező autóban. Kérjük olvasóinkat, hogy tanuljanak az esetből, ilyesmit akkor se csináljanak, ha csak rövid útra mennek és lassan. A szembejövőt sem válogathatják meg és egy egyébként említésre sem érdemes eseménynek lehet súlyos kimenetele ilyesmi miatt. Kisgyereknek veterán autóban is gyermekülésben a helye, hogy felnőtt korában ő is nosztalgiázhasson a mostani járműveken...
 

Retró majális 2017. - veterán autók felvonulása 
A rendezvényt rendőrök és polgárőrök biztosították. A felvonulás idejére nem zárták le a Bartók Béla körút érintett szakaszát, videónkban ezért látható néhány olyan jármű is, ami  még egyáltalán nem veterán korú..
 
Összeállításunk végére még beszúrjuk a korábbi évek retró majálisain készült videóinkat.
 
 
 

 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.