Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. június 29.

Megütötte a rendőrt egy fiatalember Szombathelyen, a testvére elszaladt (videó)

Az Ady téren randalírozó testvérpárhoz egy szolgálaton kívüli rendőr lépett oda, aki az igazolványával szolgálatba helyezte magát, mielőtt az egyik fiatalember megütötte. A rendőrre támadó férfit mentő vitte el, a testvére pedig elszaladt, de a szív-epilepsziája (!) miatt a közelben elfogták. Éjszakai abszurd, Szombathelyről, videóval és erkélyről rögzített hangfelvételekkel.

Egy hangos testvérpárra figyelt fel egy szolgálaton kívüli rendőr a szombathelyi Ady Endre téren 2023.június 28-án, késő este.

Amikor a két fiatal a "Kicsiny falum, ott születtem én" című mulatós sláger dallamára a Közterület-felügyelet levélszekrényének lebontásába kezdett, akkor a rendőr az igazolványa felmutatásával szolgálatba helyezte magát. Az egyik férfit ez nem hatotta meg és megütötte a rendőrt, azonban rosszul mérte fel az erőviszonyokat, ezért őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy nem szenvedett súlyos sérülést. 

A testvére a rendőrök kiérkezésekor menekülőre fogta és őt egy szomszédos utcában sikerült megállítani. Az elmondása alapján a rendőrök csak azért érték utol, mert a szív-epilepsziája miatt kifáradt. Az egészségügyi lexikont felesleges felütni a szív-epilepszia címszónál, mivel ez a betegség még nem szerepel benne.

A fiatalember hangosan kiabálva és meglehetősen mozgékonyan kifogásolta, hogy az őt elfogó rendőr eltörte az összes gerincoszlopát, amiről látleletet fog felvetetni. (Csak jelezzük, hogy a gerincoszlopok maximális számára sem érdemes rákeresni az orvosi enciklopédiában.)

A férfit megbilincselve beültették a rendőrautó hátsó ülésére, ahol hol hangosan zokogott, hol azt bizonygatta, hogy ártatlan, vagy éppen a rendőröket fenyegette. A már említett szív-epilepsziája miatt követelte, hogy húzzák le az ablakot, mert majdnem rosszul van.

Ezt a kérését teljesítették, így a szomszédos háztömb erkélyeiről jól hallhatták az érdeklődők a férfi monológjait. A rendőrautó mellett álló, negyvenes éveiben járó rendőrt  őrmesteremnek szólította, míg az őt elfogó fiatal járőrt rendőr-főtörzs-úr-mesternek titulálta. Az utóbbi jelvényének a számát legalább tízszer elkérte, majd ismételgetve próbálta memorizálni, de kb. olyan hatással, mint ha egy véletlenszámgenerátor mondta volna vissza a számokat.

A fiatalember bevetette az aduászt is. Többször kikiabálta az ablakon, hogy az egyik szülője bíró, a másik rendőr és még ott van a nagybátyja, Lacika is, ezért a rendőrök nagyot koppannak majd, ha őt beviszik. Közben a túlzott nyáltermelődése miatt folyamatosan köpködött ki az ablakon, tekintélyes méretű nyál-tócsát képezve a járőrautó mellett.

Az éjszaka egyik fénypontja lehetett a ház lakóinak, amikor a megbilincselt férfi élő közvetítést indított, az elmondása alapján a "f*szába épített" mobiltelefonnal, amit nem koboztak el a rendőrök és egészen kerek mondatokban tudósított az utcán tomboló rendőri erőszakról, ahol békésen sétáló embereket vegzálnak. Megköszönte a nézőinek, hogy vele vannak és követik őt. Azért ha valaki látta az adást, akkor kérjük árulja el, hogy milyen kép látszott a szerv belsejéből?

A férfi még sürgette is a rendőröket, mert mint mondta, nem lopja a napot, reggel menne dolgozni.

A rendőrök végül előállították a férfit, akinél azt is vizsgálják majd, hogy vajon az alkoholon kívül volt-e a szervezetében más bódító anyag is, vagy esetleg betegség, pl. máj-skizofrénia okozta a különös tüneteket. Mivel ehhez vizeletvételre van szükség, ezért bízunk abban, hogy ennek idejére a fiatalember leállította az élő adást a szervébe rejtett mobiltelefonjáról.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.