Barion Pixel
2017. augusztus 03.

Milyen rendőrautókat látna szívesen Magyarország útjain? - Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

Egy reális és egy tetszőlegesen elrugaszkodott választ várunk. A válaszadók és a rendőrautók kedvelői között kisorsoljuk az IPA Szombathely "Szuper zsaruverdák" falinaptárát, amiben jó néhány olyan jármű található, amit a hazai utakon hiába keresünk...

A 112Press szerkesztőségébe látogató olvasónk szeme akadt meg az IPA Szombathely idei falinaptárán. Nem csoda, hiszen a szervezet minden évben különleges naptárakkal örvendezteti meg a tagjait és ezeket a naptárakat nem lehet külön megvásárolni. Az idén szuper zsaruverdákat gyűjtöttek össze, 13 oldalon sok-sok olyan létező rendőrjárgánnyal, amilyenekkel hazánkban szinte biztosan nem futunk össze a közeljövőben rendőrségi "színekben".

Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

Olvasónk fájó szívvel vette tudomásul, hogy nem tudtunk neki ilyen falinaptárt adni, a sajátunktól pedig nem akartunk megválni. Mint kiderült, a férfi naptárgyűjtő, emellett rajongója a rendőrautóknak is. Távozása után megkerestük az IPA Szombathelyi Szervezetének elnökét, Ribes Attila pedig nem sokkal később már mosolyogva nyújtotta át az olvasónknak szánt falinaptárt, aki azóta meg is kapta a gyűjteményébe szánt példányt.

Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

Naptárgyűjtő, vagy a rendőrautók után érdeklődést mutató olvasóink is hozzájuthatnak most egy ilyen szuper naptárhoz és ehhez nem kell mást tenniük, csak cikkünk végén, vagy Facebook oldalunkon megosztani velünk, milyen rendőrautókat látnának szívesen 2018-ban Magyarország útjain?

Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

Az üzenetben két választ várunk: egy reális típust, amit valójában beszerezhet és használhat a magyar rendőrség, illetve egy vágyálmot megtestesítő modellt, ez lehet teljesen elrugaszkodott is. (A kisorsolandó falinaptár több ilyet is tartalmaz.)

Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

A válaszadók között 2017. augusztus 13-án sorsoljuk ki a nyertest, a nyereményt pedig postai úton küldjük el. Ez a falinaptár 2017-es, de a gyűjtőkre való tekintettel igyekszünk év elején szerezni egy plusz példányt a 2018-as naptárból is, amit szintén kisorsolunk majd.

Rendőrautós falinaptárat sorsolunk!

IPA Szombathely: a múlt rendőrségi emlékeit is mentik

A nemzetközi rendőrszervezet (IPA) szombathelyi tagjai évek óta munkálkodnak a rendőrségi emlékek megőrzésén. A rendőrkapitányság nagytermében tárlókban gyűlnek az egyenruhák, felszerelések, modellek, de a múltőrzés része a retró Lada rendőrautó és a Szentgotthárdon kifejezetten a rendőrségnek készített Opel rendőrautó egy-egy példányának, felújítása, megmentése is.

A munkában résztvevők a legnagyobb korhűségre törekednek, de néhány alkatrészt már csak kalandos úton tudtak beszerezni. Ez is bizonyítja, hogy a munkájuk nélkül néhány év múlva már szinte lehetetlen küldetés lenne az ilyen múltmentő akció. A Lada rendőrautó ráadásul évek óta aktív szerepet tölt be szombathelyi és Vas megyei rendezvényeken. Az idősebbek még emlékeznek az ilyen járművekre, a fiatalabbak pedig legalább annyira rácsodálkoznak, mint ha egy Lamborghini, Caparo, Aston Martin, Dodge, KMW, Lotus, vagy Bentley rendőrautót látnának. Ez utóbbiakat a falinaptárban majd  megtalálja nyertesünk...

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.