Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;112Press 2018. április 19.

VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap Budapesten - programajánló

Április 21-én, szombaton ismét izgalmas közösségi térré alakul a budapesti Városliget. Nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az a nagyszabású országos rendezvény, ami rendhagyó keretek között mutatja be a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját.

Minden korosztály számára izgalmas programot ígér a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap. A kavalkád szombat reggel tűzoltóautók felvonulásával kezdődik, amelyet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának inspiráló térzenéje követ.

VIII. Országos rendőr és tűzoltónap 2018.

A Városligetben párhuzamosan két színpadon is váltják egymást a fellépők, köztük Takács Nicolas és a Flórián Band. A gyermekeket ügyességi játékok, füstsátor és körutazásra csábító tűzoltójármű várja, míg a felnőttek közelebbről is megismerkedhetnek a tűzvédelemmel, a tűzoltó szakfelszerelésekkel és a katasztrófavédelem szerteágazó tevékenységével.

Az egész napos rendezvény alkalmat teremt arra, hogy a látogatók bepillanthassanak a hivatásos élet kulisszái mögé. A résztvevők a múlt emlékei között is barangolhatnak a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kiállításán, és utazhatnak a jövőbe is, a legmodernebb technikai eszközök megismerése révén. Különleges izgalmat ígér és tanulsággal is szolgál majd a tálca- és olajtűzoltási bemutató, akinek kérdése van, az pedig bizalommal fordulhat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szakembereihez.

A legkisebbeket játéksziget, arcfestés és bohóc várja, az ügyességi feladatok teljesítésével pedig egy napra mindenki tűzoltó lehet. A látogatókat nemcsak bűvészprodukció varázsolhatja el, hanem a tűzoltók hétköznapjainak rendhagyó bemutatója is.Több olvasónk is érdeklődött, hogy mikor kerül megrendezésre Szombathelyen a hagyományos Rendőr és – Tűzoltónap. Információink szerint az idén kora nyáron tartják meg, mivel a Söptei úti objektumban építkezés zajlik és ennek befejezése után várják majd a vendégeket és érdeklődőket. A pontos időpontot közöljük, amint megtudtuk.

Országos Rendőr- és Tűzoltónap Budapesten- 2016.Tűzoltóautók felvonulása Budapesten a Rendőr- és Tűzoltónapon - 2016.
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.