2016. április 26.

Polgárőrök és rendőrök együtt ellenőriztek szombathelyi kerékpárosokat

A gyöngyöshermáni városrészen sok kerékpárost ellenőriztek, akik közül többen panaszkodtak a vasúti átkelőhöz telepített lassítóra, amit rendszeresen kikerülnek. Videó.

Felesleges akadályként tekint sok kerékpáros a vasúti átkelőbe telepített lassítóra, amit a legtöbben szabálytalanul ugyan, de a 87-es főútra kihajtva kikerülnek. A rendőrök és polgárőrök a mai közös ellenőrzéskor a szabálytalanság ténbyére is felhívták a biciklisek figyelmét.

"Mindenki kikerüli, én miért ne tenném?" - kérdezte egy asszony, aki szerint nehézkes áttolni a biciklit a "labirintuson". Egy másik asszony elmondta, hogy az elektromos kerékpárokkal szinte lehetetlenség átmenni a lassítón, mert azok nehezen fordulnak, a kerékpár hátulját pedig nehézkes emelgetni az akkumulátor miatt.

Szintén állandó veszélyforrás, hogy a kerékpárút végén sok biciklis körültekintés nélkül hajt rá a 87-es főútra. Videónkban erre is látható példa.

DSC_3798

Tapasztalatunk alapján a megállított kerékpárosok nem vették zaklatásnak a figyelmeztetéseket, tanácsokat. Azt is megtudtuk, hogy a helyiek örülnek a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgárőrség mindennapi jelenlétének is. Egy férfi szerint riasztólag hatnak azokra, akik olyankor portyáznának a városrészen, amikor a törvénytisztelő emberek többsége dolgozik.

A Vas MRFK közleménye

A szombathelyi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állományának munkáját nagymértékben segíti a rendszeres polgárőri jelenlét. A rendőrök a közös szolgálat során gyakran tapasztalják, hogy sokan talán megszokásból, vagy éppen figyelmetlenségből, de a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva közlekednek, ezáltal is növelve a balesetek előfordulásának kockázatát.

DSC_3791

Szombathely gyöngyöshermáni városrészén Bercse László r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának helyettes vezetője az ezen útszakaszon előforduló szabálytalanságokra és azok elkerülésére, valamint a kellő láthatóság biztosítására hívta fel az arra kerekezők figyelmét 2016. április 26-án. Mindeközben lehetőség nyílt a kerékpárok kötelező tartozékai meglétének áttekintésére is.

DSC_3794

Az esemény célja nem a szankcionálás volt, hanem a közlekedésbiztonság növelése, a balesetek megelőzése.

DSC_3797

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.