Barion Pixel
2016. szeptember 03.

Rendőr esküt tettek a II. évfolyamos hallgatók Körmenden - videó

Videón mutatjuk a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola II. évfolyamos tanulói állományának rendőri eskütételét. Ők próbaidős hivatásos állományban kettős jogállású tanulóként folytatják tanulmányaikat. Az eskü elöljárója dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy volt, beszédéből kiderül, miért volt szükség a megszokotthoz képest korábbi eskütételre.

 
Dr. Halmosi Zsolt vezérőrnagy beszédében kifejtette, miért volt szükség a II. évfolyamos hallgatók eskütételére. )Videónkban a teljes beszéd meghallgatható 5:30-tól.
 
"Azt kérem a szülőktől, hozzátartozóktól, hogy a következő időszak nehéz feladataiban is támogassák kollégáinkat. (...) A következő időszakban az Önök támogatása nélkülözhetetlen lesz, hiszen kollégáinkra nagyon komoly feladatok várnak. A mai naptól kezdődően teljesíteniük kell a megváltoztatott tanrend szerint a II. év követelményeit is. Lehetőséget kapnak arra, hogy a gyakorlati munka ismereteit az elméleti ismeretekkel egyeztetve még hatékonyabban szerezzék meg azt a tudást, amely nélkül a munkájukat nem végezhetik megfelelő színvonalon. (...) A munkájuk megítélése nem lesz mindig egyértelmű.(...) Elvárjuk Önöktől, hogy munkájukat törvényesen, szakszerűen, hatékonyan, empoatikusan, az állampolgárok biztonsága érdekében végezzék. (...)
 
Szükség volt az Önök kinevezésére, mert az elmúlt időszak modern kori népvándorlása olyan kihívások elé állította Magyarországot, amivel korábban nem találkoztunk. Önök a mai naptól kezdve, amikor majd a határ mellett szolgálnak (...) nem csak Magyarország biztonságáért, de az egész Európai Unió biztonságáért felelnek." 
 

II. évfolyamos hallgatók rendőri eskütétele Körmenden




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.