Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 01.

Különös fényjelenséget láttak olvasóink Vas megye egén - felvételeket keresünk róla

Több olvasónk is jelezte, hogy péntekről szombatra virradóra különös fényjelenséget látott. Az első jelzés után drónra gyanakodtunk, de aztán légvonalban 10-15 kilométerről is kaptunk üzenetet.

"Valami van az égen, zölden és pirosan világít és egy helyben áll" - írta éjfél után olvasónk, Szalay Bence, aki egy videót is mellékelt, amin sajnos nem lehet jól kivenni az objektumot. Ez alapján elsőre polgári felhasználású drónra tippeltünk volna, csakhogy Kőszeg mellett is láttak valami érdekeset:
 
" …olyan 22:30 magasságában egy kék és zöld színben zuhanó tárgyat észlelt férjem, amit  jelentett is a rendőrség felé . A lezuhanó ismeretlen tárgy horvátzsidányi és csepregi erdőkben érhetett földet, már ha földet ért persze. Kérdésem a következő: látta még valaki ezt az esetet és ha igen, szerintetek mi lehetett az?" - tette fel a kérdést Beszkid Angelika, a Kőszeg régen és most Facebook csoportban.
 
 
Reggel pedig egy üzenetet kaptunk Norberttől: "Helló! Éjjel láttunk valami k* fényes cuccot Bük és Csepreg között haladva az égen. Kéken vibrált Meteor, vagy ez is Starlink műhold lehetett? Nem tudom megítélni, hogy haladt, vagy állt, inkább állónak nézett ki, de nagyon fényes volt és feltűnően kék"
 
Kérjük olvasóinkat, hogy ha valakinek van felvétele a tárgyról, vagy az égi jelenségről, esetleg ő reptetett drónt az adott térségben, akkor jelezze nekünk!
 
A hasonló észleléseknél kérjük jegyezzék fel a jelenség felbukkanásának pontos idejét, a mozgás irányát és ha videofelvételt készítenek, akkor az kezdődjön, vagy végződjön tereptárggyal, amihez viszonyítani lehet a jelenség helyzetét, méretét, távolságát stb.

A Vas megyében látott rejtélyes fényjelenségek mögött a leggyakrabban gyakorlatozó katonai szállítógép, drón, vagy a Starlink műholdflotta áll, illetve alacsony felhőzet esetén korábban a szórakozóhelyek fényoszlopai is megleptek sok embert. A rövid ideig látható, nagy fényerejű felvillanást, tűzgömböt pedig meteor okozhatja (népies elnevezéssel hullócsillag).
 

(Megjegyzés: amíg nem tudjuk, milyen repülő tárgyat látunk az égen, addig hívhatjuk UFO-nak, azaz azonosítatlan repülő objektumnak. Onnantól viszont már nem UFO, ha megtudjuk róla pl., hogy idegen lények űrhajója, műhold, vagy drón az, amit láttunk.)

"Menetrend" a Starlink műholdflotta észleléséhez

Aki szeretné látni a konvojban "haladó" Starlink műholdakat, annak ajánljuk az alábbi linket, ahol beállíthatja a hozzá legközelebb eső várost, majd megkapja azokat az időpontokat, amikor az adott településről látni lehet a műholdakat.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.