Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. március 29.

Poór Balázs az év tisztje vas megyében - 20 éve szolgál a polgári védelemnél

Közel harminc éve egyenruhás, három diploma és megannyi elismerés birtokosa, mindemellett elmondhatja magáról, hogy biciklivel jutott el Csehországba. Poór Balázs tűzoltó alezredes, a 2017. év tisztje cím büszke Vas megyei tulajdonosa.

1

Poór Balázs a Honvédségnél eltöltött szolgálati ideje után, 1998. február 1-én került a Vas Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság állományába, mint kiemelt műszaki főelőadó. A 2000-es években a Polgári Veszélyhelyzetkezelési Osztály minősített időszaki tervezési és szervezési főelőadója, majd kiemelt főreferense volt. Az osztály vezetését 2008-ban vette át, amit 2011-ig a megyei felügyelőségek megalakulásáig vezetett. A szervezeti átalakulást követően őt bízták meg a polgári védelmi felügyelőség, majd főfelügyelőség vezetésével.

4

Az elmúlt 20 évben folyamatosan polgári védelmi szakterületen dolgozó alezredes, több alkalommal vett részt jelentős káreseményeknél alakult operatív törzs munkájában. Így a 2001-es tiszai árvíznél, a 2010-es borsodi, majd a 2013-as dunai árvíznél és a 2014-es Dél-Magyarországot érő esőzések következtében kialakult káresemények kezelésénél is jelentős szerepet töltött be a helyi és országos operatív törzsek munkatevékenységében.

DSC_0242

Szakterületén szívügyének érzi az operatív munkaszervekkel kapcsolatos tevékenységet, de nagy figyelmet fordít a védelmi igazgatási feladatokra, a társszervekkel és az önkormányzatokkal való kapcsolattartásra és lakosság, valamint az ifjúság felkészítésére is. A Vas megyei polgár védelmi főfelügyelő számos alkalommal részesült igazgatói elismerésben, dicséretben. Két alkalommal miniszteri elismerést is átvehetett, ám nagy becsben tarja a megyei önkormányzattól kapott Jurisics Miklós díjat is.

2

Munkája mellett szabadidejében a kerékpározásnak, a fotózásnak hódol. Több alkalommal tekerte körbe a Balatont, de Szombathelyről a Hortobágyra és Csehországba felesége társaságában is volt szerencséje eltekerni.

kép(6)

Szerinte lényeges, hogy feladatai végrehajtásánál megfelelő példát mutasson, a megfontoltság és az alaposság mellett hangsúlyos, hogy állandóan képezze magát és naprakész ismeretekkel rendelkezzen.

portre-vas-poor balazs4

Poór Balázs tűzoltó alezredesre családja mellett számos kollégája is büszke, az alezredes megfelelő példaként állítható a polgári védelmi szakterület teljes személyi állománya elé.

Fotó: Jóri András; Balogh Eszter Vas MKI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.