Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2018. július 25.

Rendőrök, polgárőrök a Parkerdőben Szombathelyen

A rendőrök és a polgárőrök is kiveszik a részüket a szombathelyi Parkerdő biztonságából, kerékpáros járőrök, polgárőrök járják a környéket. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei pedig szórólapokkal, tanácsokkal látták el a hétvégi házak tulajdonosait.

 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai szórólapok kihelyezésével hívták fel a figyelmet a hétvégi házak és környékük vagyonbiztonságára Szombathelyen, a Parkerdőben.

2018.07.25.Parkerdő

A hétvégi házas lakóövezetben tartózkodók zavartalan biztonságához – rendszeres jelenlétükkel – a Szombathelyi Rendőrkapitányság kerékpáros járőrei és a polgárőrök hozzájárulnak.

2018.07.25.Parkerdő

Elsősorban mindenki saját maga felelős az értékei megőrzéséért, ezért a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei az alábbiakat tanácsolják:

  • A bejárati ajtón történő behatolás elleni védekezés egyik biztonságos megoldása a hevederzár használata. Házuk valamennyi nyílászárójára szereltessenek rácsot, hiszen így az elkövetőknek több időt kell szánniuk a sikeres bejutásra.
  • Amikor haza indulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati és a teraszajtót. Ha a hétvégi házban van elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják.
  • Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, nagyobb értéket ne hagyjanak az épületben! Ellenkező esetben az ott maradt értékekről célszerű leltárt készíteni, amely a nyomozó hatóság munkáját szükség esetén elősegítheti.
  • Amennyiben az ingatlanon van szerszámtároló és az egy egyszerűbb építmény, ne tartson benne értékesebb szerszámokat, vagy kisgépeket.
  • Tájékoztassa szomszédait, ha hosszabb ideig nem keresi fel hétvégi házát, kiskertjét! Kérje meg őket, hogy figyeljenek az ingatlanára.
  • Amennyiben mégis hívatlan vendég járt a házban, akkor haladéktalanul értesítse a Rendőrséget és ne változtassa meg a helyszínt.

A biztonság sokszor nem a pénz, sokkal inkább az óvatosság és az odafigyelés kérdése...

2018.07.25.Parkerdő

A Házőrző programról:

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács fejlesztette ki a „HázŐrző” elnevezésű korszerű mobiltechnológiai alkalmazást, amely mostanra mindenki számára elérhető és letölthető. A mobil applikáció célja, hogy a vagyonvédelem területén inspirációt és egyben segítséget nyújtson az állampolgárok számára otthonaik önerőből történő biztonságosabbá tételéhez.

házőrző

Az alkalmazás az alábbi elérhetőségekről tölthető le ingyenesen:
Google Play
App Store

Rendőrök, polgárőrök a Parkerdőben Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.