Barion Pixel
2016. november 16.

Rendbontás a futballpályán - pirotechnikai eszközökkel akadályozták a meccset Sárváron

Füstgránátokkal, petárdákkal, görögtűzzel zavarták a játékot már az első perctől, a játékvezetőnek le kellett állítani a meccset. Az öt férfi ellen csoportosan elkövetett rendbontás miatt emelnek vádat.

A Sárvári Járási Ügyészség vádat emelt csoportosan elkövetett rendbontás bűntette miatt öt férfi ellen, akik 2016. tavaszán megzavarták az NB III. (nyugati csoport) osztályú labdarúgó mérkőzést Sárváron.

A vád szerint a vádlottak a vendégcsapat szurkolói voltak. A vádlottak a sportrendezvény területére, a rendező kifejezett tiltása ellenére bevittek különböző pirotechnikai eszközöket, füstgránátot, fáklyát, görögtüzet, petárdát.

Már egy perccel a mérkőzés kezdete után a pályára dobott az egyik vádlott a vendégszurkolóknak fenntartott területről egy görögtüzet, majd két társa is görögtüzeket hajított a pályára. A pirotechnikai eszközöktől származó füst miatt nem volt belátható a pálya egy része. Egy további vádlott átugrotta a szurkolókat a pályától elválasztó kerítést, és jogosulatlanul belépett a pályára, ezzel tovább zavarta a játék menetét.

Mindezek miatt a játékvezető a mérkőzést megszakította.

A mérkőzés folytatását követően a második félidőben az egyik vendégszurkoló három petárdát, a másik egy füstgránátot dobott a pályára, majd harmadik társuk ismét átugrotta a szurkolókat a pályától elválasztó kerítést, és jogosulatlanul bement a pályára. A rendezők felszólítására a vádlott visszamászott a nézőtérre.

A játékvezető a rendbontások miatt a mérkőzést ideiglenesen beszüntette, és a csapatokat berendelte az öltözőbe.

Ekkor az ötödik vádlott jogosulatlanul bement a nézőktől elzárt területre, a vendégcsapat öltözőjébe, ahol a csapat tagjait számon kérte a nem megfelelőnek minősített játék miatt. A vádlott többszöri felszólítás után önként távozott az öltözőből. A mérkőzés 47 perc múlva folytatódott és további rendbontás nélkül fejeződött be.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottakat társ tettesként, csoportosan elkövetett rendbontás bűntettével vádolja, és pénzbüntetés kiszabásán túl indítványozta, hogy a Sárvári Járásbíróság a vádlottakat tiltsa el a Magyar Labdarúgó Szövetség által megrendezett sportrendezvények látogatásától.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.