Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. május 30.

Bozsok és Sótony csapatai győztek az ÖTE-k területi versenyein

Szombathely és Sárvár környéki önkéntes tűzoltó egyesületek mérték össze tudásukat, területi versenyeken, a tét a megyei döntőbe jutás volt.

2018.05.26. - verseny

Két helyszínen, két területi versenyen mutatták meg az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai tudásukat. A versenyre férfi, női és ifjúsági csapatok is neveztek. A Szombathely környéki önkéntesek Rábatöttösön, míg a Sárvár környékiek Rum településen versengtek szombaton.

Staféta-futás volt az első versenyszám, majd kismotorfecskendő-szerelési, illetve a gépjárműfecskendő-szerelési feladat következett. Az értékelésnél fontos szempont volt a szakszerűség, gyorsaság, ügyesség és a gördülékeny csapatmunka.

Nem volt könnyű feladatuk a versenyzőknek, hiszen valamennyi csapat rendkívül felkészülten és elszántan érkezett, a legjobb eredményért keményen megkellett küzdeni. Az érdeklődők egy izgalmas, jó hangulatú vetélkedőnek lehettek tanúi, és a nap végére a nyertesek sorrendje is összeállt.

2018.05.26. - verseny

A szombathelyi területi versenyen, amelyet Rábatöttösön rendeztek összesen tíz csapat indult. A férfiak versenyében első a Bozsok ÖTE, második Répcevis ÖTE, míg harmadik Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE csapata lett.Női kategóriában Bucsu, lány és fiú kategóriában pedig Sorkifalud-Gyanógeregye ÖTE csapata bizonyult a legjobbnak. Abszolút győztes a Bozsoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett.

A sárvári területi versenyt Rum településen tartották, összesen tizenkilenc csapat nevezett a megmérettetésre. Férfiak csapatversenyében Sótony ÖTE, női csapatok közül Csénye ÖTE, míg ifi kategóriában Répcelak ÖTE diadalmaskodott. A nap abszolút győztese a Sótonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett.

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.