Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. március 02.

Évértékelő összügyészi értekezletet tartott a Vas Megyei Főügyészség

A 2017. évi ügyészi tevékenység értékelése kapcsán összügyészi értekezletet tartottak a Vas Megyei Főügyészségen, amelyen jelen volt dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes, legfőbb ügyészségi tanácsos is.

Dr. Simon József főügyész összefoglalójában áttekintést nyújtott a Vas Megyei Főügyészség személyügyi, továbbképzési, gazdasági és informatikai helyzetéről.

P3014607

Az ügyészség büntetőjogi tevékenységéről dr. Székely Tamás főügyészhelyettes elmondta, hogy Vas megye továbbra is az ország bűnügyileg legkevésbé fertőzött és legbiztonságosabb területéhez tartozik, bár az ismertté vált bűncselekmények száma a megyében 5,5%-kal növekedett az előző évihez képest. Kihangsúlyozta, hogy a közúti balesetek és az ittas járművezetések száma azonban ezt is meghaladó mértékben emelkedett. Előadta, hogy a Vas megyei ügyészi szervek 2017 évben is szakszerűen, törvényesen, hatékonyan látták el a feladataikat, és ezt kifejezik az ügyészi munka mutatószámai is, melyek az országos átlagot is meghaladó módon alakultak. Kiemelte, hogy az ügyészségek az ügyek több mint 50%-ában éltek az eljárást gyorsító lehetőségekkel, és időszerűen, a törvényes határidőkön belül dolgoztak.

 

A közjogi tevékenység kapcsán Tánczosné dr. Kiss Éva főügyészhelyettes előadta, hogy ezen a szakterületen Vas megyében az ügyek száma az előző évihez képest csekély mértékben nőtt. Továbbra is fokozott figyelemmel kísérik a fiatalkorúakkal és a környezetvédelemmel kapcsolatos ügyeket és e körben is szorosan együttműködnek a társhatóságokkal. Rámutatott arra, hogy a feladataik ellátása során elsődleges szempont a törvényesség, az időszerűség, a hatékonyság és a szakágak együttműködése. Hangsúlyozta, hogy a Vas megyei ügyészi szervek 2017 évben is megállják a helyüket országos viszonylatban a benyújtott kiemelt ügyészi intézkedések tekintetében.

 

Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes szintén értékelte a Vas megyei ügyészségek 2017. évi teljesítményét. Megállapította, hogy a megye ügyészségeinek munkáját a múlt évben is a kiegyensúlyozott jogalkalmazói tevékenység, a szakszerűség és az eredményesség jellemezte. Kiemelte, hogy a közjogi szakág aktivitása országos viszonylatban is példaértékű, majd megköszönte az ügyészek tavalyi évben nyújtott teljesítményét.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.